Ένα από τα καλύτερα franchise δράσης, περιπέτειας και κωμωδίας στην ιστορία του κινηματογράφου παίζει ολοκληρωμένο στην πλατφόρμα του Netflix.

Το έπος γέλιου, πιστολιδιού και ξύλου που μας χάρισε ο Ρίτσαρντ Ντόνερ, της καταραμένης «Προφητείας», και έχουμε τιμήσει αναρίθμητες φορές μέσα από την τηλεόραση. Ναι, το «Φονικό όπλο»!

Μελ Γκίμπσον και Ντάνι Γκλόβερ, ένα εξόχως αταίριαστο ζευγάρι, γέννησαν μια από αυτές τις κινηματογραφικές χημείες που σπανίως έχουν κολλήσει τόσο ιδανικά.

Ο βετεράνος ντετέκτιβ Μέρτο που η κακή του μοίρα του φέρνει συνεργάτη τον παράτολμο Ριγκς είναι η αρχή μιας πρότασης που όλοι ξέρουμε τη συνέχεια.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να σκοτώσεις μερικές ώρες ανίας με «Φονικό όπλο» back to back!

To «Φονικό όπλο» ήρθε το 1987 και είναι πια με κλασική ταινία δράσης, περιπέτειας και άφθονου γέλιου. Ο γηραλέος ντετέκτιβ του Λος Άντζελες που συνεργάζεται με έναν τρελό αστυνομικό που ρισκάρει συνεχώς τη ζωή του.

Δύο χρόνια αργότερα κατέφτασε το «Φονικό όπλο 2», όπου το δίδυμο τα βάζει τώρα με έναν νοτιοαφρικανό διπλωμάτη που χρησιμοποιεί την ασυλία του για να καλύπτει το λαθρεμπόριο που κάνει. Μαζί τους πια και ο Τζο Πέσι. Το δεύτερο μέρος ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της σειράς.

Το «Φονικό όπλο 3» ήρθε το 1992, φέρνοντας ξανά στη μεγάλη οθόνη το θρυλικό πια δίδυμο για να αντιμετωπίσει έναν πρώην αστυνομικό που διακινεί όπλα στη μαύρη αγορά. Ξανά με τον Τζο Πέσι.

Όσο για το τελευταίο, το «Φονικό όπλο 4», αποβιβάστηκε στις σκοτεινές αίθουσες το 1998, μια δεκαετία μετά το πρώτο, για να φέρει τους Μέρτο και Ριγκς απέναντι στον μαφιόζο Γουά Σινγκ Κου, που είναι μπλεγμένος σε πολλά και εξόχως παράνομα. Μαζί τους εδώ ο Κρις Ροκ.

Πατάς play και θυμάσαι με δάκρυα γέλιου στα μάτια…