Μένουμε σπίτι λόγω κορονοϊού και κάνουμε τα πάντα για να σκοτώσουμε τις ώρες που περνούν νωχελικά.

Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να δεις εκείνες τις σειρές που όλοι έχουν δει και ποτέ δεν έβρισκες χρόνο;

Κλασικές σειρές, τεράστια αριστουργήματα της μικρής οθόνης δηλαδή, που έθεσαν ψηλά τον πήχη για κάθε σίριαλ που σέβεται τον εαυτό του.

Τώρα που έχουμε χρόνο λοιπόν, είναι η στιγμή τους…

«Οι Σοπράνος» (1999-2007)

Χαρακτηρισμένη ευρύτατα ως η καλύτερη σειρά όλων των εποχών, οι περιπέτειες του Τόνι Σοπράνο ως συζύγου, πατέρα και… αρχιμαφιόζου δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Η σειρά του David Chase που στέλνει τον «νονό» στο ντιβάνι του ψυχαναλυτή μέτρησε 6 σεζόν και 86 επεισόδια, βάζοντας τον Τζέιμς Γκαντολφίνι στις καρδιές όλων.

Ο ιταλο-αμερικανός γκάγκστερ προσπαθεί να ισορροπήσει τις αντιτιθέμενες δυνάμεις της ζωής του. Την οικογένειά του, από τη μία, και τις απαιτήσεις τού να διοικείς ένα εγκληματικό συνδικάτο. Η σειρά του ΗΒΟ ήταν η απόλυτη δραματική σειρά και για πολλούς παραμένει το ορόσημο που σφράγισε το γυαλί…

«Mad Men» (2007-2015)

Άλλος ένας τηλεοπτικός σίφουνας που απασχολεί ακόμα το κοινό, το δράμα εποχής του AMC για τη διαφήμιση και τον τρόπο που δουλεύει ανήκει ήδη στην ιστορία της μικρής οθόνης. Εφτά καταπληκτικές σεζόν και 92 επεισόδια αριθμεί, καλύπτοντας μια χρονική περίοδο μεταξύ 1960-1970 και παρουσιάζοντας έναν άλλο κόσμο.

Εκεί δηλαδή που ατάκες σαν αυτή του Don Draper όχι μόνο βγάζουν νόημα, αλλά λένε και πολλά: «Αυτό που εσείς ονομάζετε αγάπη, εφευρέθηκε από ανθρώπους σαν εμένα για να πουλάω νάιλον»! Αυτοί οι διαφημιστές και το παιχνίδι του κέρδους και της εξουσίας δεν μπορούν καν να περιγραφούν με λέξεις, προσφέροντας μια εμπειρία θέασης για όλες τις αισθήσεις…