Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ταξιδεύει στην Ευρώπη με την παράσταση «Η Άλλη Πλευρά της Ελλάδας», σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η εικόνα αλλά και η ουσία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσα από διάφορα είδη μουσικής , πλαισιωμένη και από άλλες μορφές Τέχνης. Για τους σύγχρονους Έλληνες η χώρα αυτή δεν είναι μόνο η Ελλάδα της κρίσης που σκιάζεται από αρνητικά δημοσιεύματα αλλά μια Ελλάδα φωτεινή, δημιουργική που ακόμα παράγει σκέψη πολιτισμό και είναι σίγουρα αισιόδοξη για το μέλλον .

Με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και με σεβασμό στο παρελθόν και την παράδοση ο Φίλιππος Πλιάτσικας με την παράσταση «H άλλη πλευρά της Ελλάδας» θα παρουσιάσει με μια πολυ-καλλιτεχνική προσέγγιση τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από το χρόνο και τις τάσεις.

Θα ταξιδέψει στην Ευρώπη το δικό μας μελαγχολικό μπλουζ μέσα από την Ηπειρώτικη μουσική , την δική μας αντίδραση μέσα από την κοφτερή φωνή της κρητικής λύρας , θα θυμηθεί:

Την Σατραπεία του μεγάλου μας ποιητή Καβάφη και τον Ηδονικό Ελπήνωρ του Γιώργου Σεφέρη, το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη και άλλα πολλά αριστουργήματα της Ελληνικής ποίησης, θα συναντήσει την Ελλάδα του σήμερα και την Ελλάδα του μέλλοντος .Τους νέους ανθρώπους , τα παιδιά που μέσα από την παιδική φαντασία θα μας ξανασυστήσουν τις ομορφιές της χώρας αυτής .

Σε κάθε συναυλία – παράσταση θα υπάρχουν καλεσμένοι καλλιτέχνες συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι !
Καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από τις χώρες που φιλοξενηθεί η παράσταση.

Oι Έλληνες καλλιτέχνες, κάποιοι εκ των οποίων είναι η Ε. Ζουγανέλη, Κ.Μαραβέγιας, Γ. Νταγάκη Ν.Πορτοκάλογλου, Μ.Στόκας, Πετρολούκας Χαλκιάς,Gautier οι οποίοι θα αντιπροσωπεύσουν είτε την παραδοσιακή μουσική είτε τις σύγχρονες καλλιτεχνικές τάσεις.

Η πρώτη φάση αυτής της προσπάθειας θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτώβριος – Νοέμβριος 2013 και οι χώρες που επιλεχθήκαν είναι η Αγγλία, η Γαλλία, η Ολλανδία, και το Βέλγιο. Η δεύτερη φάση, που έχει προγραμματιστεί για το 2014 θα περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Ο διεθνής καλλιτέχνης θα προσκληθεί να εκτελέσει ένα ή περισσότερα από τα δικά του τραγούδια σε συνεργασία με τον Φίλιππο Πλιάτσικα ενώ δεν θα λείψουν και οι «μουσικές εκπλήξεις» με την απόδοση κάποιων τραγουδιών στα Ελληνικά από τους Ξένους καλλιτέχνες άλλα και το αντίστροφο ! Καλλιτέχνες όπως ο Gordon Gano (from violent femmes), Liset Alea (the voice of nouvelle vague), οι Nits κ.α.

Παράλληλα Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί όπως ο Γιώργος Χωραφάς, Theo Alexander, ο Ολλανδός ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Ολλανδίας Cas Enklaar, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Νάντια Σπηλιωτοπούλου και η Ζωή Χωραφά θα αποδώσουν τα δυο ποιήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και στις 2 γλώσσες υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του εξαιρετικού σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια των βιντεοσκοπημένων ποιημάτων ανέλαβε η ταλαντούχα Γιολάντα Μαρκοπούλου.

Υπάρχει ένας συμβολικός χαρακτήρας σε αυτές τις παραστάσεις και ως εκ τούτου, η παρουσία και η συμβολή των άλλων καλλιτεχνών δεν είναι απλά μια καλλιτεχνική συνεργασία.

Η ουσία αυτών των παραστάσεων είναι να υποστηρίξει ενεργά μια χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει , αλλά και λόγω της παραπληροφόρησης και δυσφήμησης που έχει υποστεί. Αυτή η περιοδεία θα έχει κύριο λόγο την καταπολέμηση του τελευταίου.

Λονδίνο – Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 – The Forum

Special Guests:
Gordon Gano (Violent Femmes)
Theo Alexander (True Blood)

Guests:
Μπάμπης Στόκας
Πετρολούκας Χαλκιάς
Ελεονώρα Ζουγανέλη
Γεωργία Νταγάκη
Gautier
Νάντια Σπηλιωτοπούλου

Βρυξέλλες – Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 – Cirque Royal

Special Guest:
Liset Alea (The voice of Nouvelle Vague)

Guests:
Νίκος Πορτοκάλογλου
Ελεονώρα Ζουγανέλη
Γεωργία Νταγάκη
Νάντια Σπηλιωτοπούλου

Άμστερνταμ – Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013 – Arena

Special Guests:
Nits
Liset Alea (The voice of Nouvelle Vague)
Cas Enklaar

Guests:
Κωστής Μαραβέγιας
Γεωργία Νταγάκη
Νάντια Σπηλιωτοπούλου

Παρίσι – Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 – Le Gibus

Special Guests:
Γιώργος Χωραφάς
Liset Alea (The voice of Nouvelle Vague)
Ζωή Χωραφά

Guests:
Κωστής Μαραβέγιας
Πετρολούκας Χαλκιάς
Γεωργία Νταγάκη
Νάντια Σπηλιωτοπούλου