Σαράντα συνεχόμενα χρόνια στη δισκογραφία συμπληρώνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και το γιορτάζει με σειρά συναυλιών που συνοψίζουν τις σημαντικότερες στιγμές μιας μουσικής πορείας. Με προβολή σπάνιου οπτικού υλικού από την σαραντάχρονη πορεία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τραγούδια που σημάδεψαν τόσο διαφορετικές γενιές ακροατών.

Η φωνή και τα τραγούδια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έχουν σημαδέψει τις ζωές εκατομμυρίων θαυμαστών του όλα αυτά τα χρόνια και η μοναδική του σκηνική παρουσία δεν έχει πάψει να ηλεκτρίζει και να συγκινεί ούτε μια στιγμή μέχρι σήμερα. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ευτύχησε να συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Λοίζο, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Μικρούτσικο που μας έδωσαν ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές.

Τραγούδησε ποιητές όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Νίκος Καββαδίας, ο Αλκης Αλκαίος, ο Κώστας Καρυωτάκης αλλά και σπουδαίους στιχουργούς όπως ο Κώστας Τριπολίτης και ο Οδυσσέας Ιωάννου μεταξύ πολλών άλλων, επιλέγοντας πάντα να είναι αιχμηρός στον λόγο του, είτε κοινωνικός είτε ερωτικός.

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο αγαπημένος καλλιτέχνης ανηφορίζει στο Θέατρο Βράχων. Η συναυλία αρχίζει στις 21:00.