Από νωρίς το μεσημέρι ανοίγει πλέον η κουζίνα του εστιατορίου Simul gastronomic situ στο Κολωνάκι, με την εποχικότητα της πρώτης ύλης, τη γεύση και την τεχνική να πρωταγωνιστούν και πάλι στο χειμερινό μενού του!

O chef Patron Νίκος Θωμάς δημιούργησε δύο ανεξάρτητες κάρτες, μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu, με εντελώς διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους, μοιράζοντας το πάθος του ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι. Για τα μεσημέρια, δυο lunch menus σε ειδική τιμή, θα περιμένουν τους επισκέπτες του εστιατορίου να τα απολαύσουν από 13:00 – 18:00!!

Το Simul μπαίνοντας στον 4ο χρόνο λειτουργίας του, παραμένει ένα σύγχρονο μοντέρνο μπιστρό ελληνικής και ευρωπαϊκής κουζίνας. Ο Σεφ με την ομάδα του δημιουργεί γεύσεις με βάση τα φρέσκα υλικά και τη δημιουργικότητα της ημέρας. Το Simul υπηρετεί την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο στοχεύοντας να εμπνεύσει μια διαλογική σχέση με τις γεύσεις.

Η λίστα του κρασιού ανανεώθηκε, δίδοντας έμφαση σε ετικέτες μικρών οινοποιείων της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν αρκετές επιλογές και από τον διεθνή αμπελώνα, ενώ η λίστα των cocktails περιλαμβάνει δημιουργίες από ελληνικά αποστάγματα.

Το κύριο μενού του Simul για το χειμώνα περιέχει ιδιαίτερα κρύα και ωμά πιάτα όπως Carpaccio Μπαρμπούνι, με καπνιστό χέλι, bloody Mary και  ταραμά,  Carpaccio Αρνί με αυγό ορτύκι, πιπεριά Φλωρίνης, τηγανητή κάπαρη και κόκκινη ρόκα, Κανθαρέλες με στάκα, καραμέλα σκόρδου και παστό κρόκο αυγού, ενώ παραμένουν τα κλασικά πλέον Καλαμάρι Σχάρας, Σαλάχι και Ρεβυθάδα.

Στα κυρίως πιάτα του a la carte θα απολαύσετε Ταλιατέλες με Bolognese από άγρια μανιτάρια, λαχανίδα και αυγοτάραχο, Κόκορα κρασάτο με πελτέ ντομάτας, ξινό τραχανά και αρσενικό Νάξου, αλλά και το Χοιρινό Καρέ με καλαμπόκια, κρούστα ντομάτας και προσούτο, αλλά και Ψάρι Ημέρας και Κοπές Μόσχου από μικρές φάρμες.

Το Degustation menu, που ονομάζεται #bistronomy, αποτελείται από 5 πιάτα, εντελώς διαφορετικά από τον κατάλογο του a la carte. Μπαρμπούνι με κακαβιά, Σελινόριζα με τραγανή πέτσα κοτόπουλου, Κουνέλι στη μπόλια με εστραγκόν και Μοσχάρι στηθοπλευρά με μανιτάρια σιτάκε και μια γλυκιά επιλογή.

Τα γλυκά στο νέο μενού του Simul είναι μια ακόμη γευστική έκπληξη, που ακολουθεί το στυλ του εστιατορίου.

Το Simul

Η αρχιτεκτονική του Simul αντανακλά την αισθητική των ανθρώπων που το διαχειρίζoνται της Αλεξάνδρας Γασπαρινάτου και του Σεφ Νίκου Θωμά. Τους χώρους διακρίνει η κομψότητα και η φιλοσοφία της κουζίνας, με καθαρές λιτές γραμμές, καμάρες και αδρά πρωτογενή υλικά. Ιδιαίτερες χρήσεις υλικών όπως Μάρμαρο travertino, μεταλλικά στοιχειά στη διακόσμηση, χρήση ισοβενης δρυός στην επίπλωση, ένταση αλλά και κομψότητα, ποικιλία και ισορροπία.

Ο φωτισμός του εστιατοριου σε bronze αποχρώσεις εντείνει την σκηνοθετική αρχιτεκτονική του χώρου με τη χρηση πολλαπλών σημειών εστίασης – στάσης. Η μικρή αυλή με το μαραμαρινο δάπεδο και τη μεταλική περγκολα αγκαλιάζει την πρόσοψη του χώρου και δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο μετάβασης. Ζεστό, φιλικό και κομψό, με στοιχεια σύγχρονου σχεδιασμού και συνδυασμό ιδιαίτερων υλικών.

Το Simul gastronomic situ με μια ματιά

  • Chef-Patron: Νίκος Θωμάς
  • Στυλ εστιατορίου: Μοντέρνο Μπιστρό
  • Περιγραφή κουζίνας: Μοντέρνα Ελληνική – Ευρωπαϊκή
  • Οικοδεσπότες: Νίκος Θωμάς, Αλεξάνδρα Γασπαρινάτου
  • Διεύθυνση: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι
  • Ωράριο: Δευτέρα – Σάββατο 13:00 – 00:00
  • Κυριακή: Κλειστά
  • Κρατήσεις:  21 0722 4737
  • simul.gr
  •  FaceBook: SIMULgastronomicsitu
  • Hashtag: #SIMULgastronomicsitu