Η συγγραφέας που «εκθρόνισε» τη Μισέλ Ομπάμα στα British Book Awards

Το δεύτερο βιβλίο της ανακηρύχθηκε Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΒΙΒΛΙΟ
11:16
20/05/2019
Η συγγραφέας που «εκθρόνισε» τη Μισέλ Ομπάμα στα British Book Awards
1
loading

Την ώρα που όλοι περίμεναν το βραβείο για το Καλύτερο Βιβλίο της Χρονιάς στα ετήσια Βρετανικά Βραβεία Βιβλίου να δοθεί στη Μισέλ Ομπάμα για το «Becoming», τη διάκριση απέσπασε το δεύτερο μυθιστόρημα της Σάλι Ρούνεϊ «Normal People».

Η 28χρονη συγγραφέας από την Ιρλανδία δεν ήταν παρούσα στην τελετή απονομής για να παραλάβει το βραβείο της, αλλά σε δήλωσή της τόνισε: «Είναι ένα τεράστιο προνόμιο και τιμή μου να λαμβάνω το βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς. Θέλω να πω ευχαριστώ, ειδικά επειδή αισθάνομαι ότι είχα μια εξαιρετική εμπειρία με αυτό το βιβλίο. Είχα τεράστια υποστήριξη από τον εκδότη μου, Faber & Faber, φυσικά, αλλά και από την κοινότητα βιβλιοθηκών γενικά, από τις βιβλιοθήκες και τους βιβλιοθηκονόμους και από την κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν τα βιβλία».

Το δεύτερο βιβλίο της Σάλι Ρούνεϊ, περιγράφει την ερωτική σχέση μεταξύ δύο εφήβων, αρχικά μαθητών και στη συνέχεια φοιτητών πανεπιστημίου, της Μάριαν και του Κόνελ, από μία μικρή πόλη της Ιρλανδίας. Στην ιστορία της η συγγραφέας διερευνά ταξικές αποχρώσεις, τον ηλεκτρισμό της πρώτης αγάπης και τις πολύπλοκες εμπλοκές της οικογένειας και των φίλων.

Το δεύτερο βιβλίο της Σίλα Ρούνεϊ προσαρμόζεται για τηλεοπτική σειρά του BBC3 με τη συγγραφέα να ετοιμάζει το σενάριο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τα απομνημονεύματα της Μισέλ Ομπάμα «Becoming» γνώρισαν τεράστια επιτυχία στη Βρετανία, όπου πουλήθηκαν 654.000 αντίτυπα. Οι πωλήσεις του βιβλίου της Σάλι Ρούνεϊ έφθασαν τα 185.000 αντίτυπα. Ωστόσο η κριτική επιτροπή της απένειμε το βραβείο Καλύτερου Βιβλίου και τίμησε την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ με το βραβείο Καλύτερου Audiobook της Χρονιάς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γεροτσολιας

    Καλα την καναν την αχωνευτη και φανταγμενη "Πλανηταρχησα", μπραβο στην επιτροπη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει