Μια νέα λέξη καταχωρήθηκε στο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster: Η λέξη «stan», όπου συμφωνα με την ανακοίνωση, προέρχεται από το single του 2000 του ράπερ Eminem με την τραγουδίστρια Dido.

Σύμφωνα με το λεξικό, η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουσιαστικό ή/και ρήμα, και τα δύο θεωρούνται «υποτιμητική» και «αργκό» γλώσσα. Ως ουσιαστικό η λέξη stan αναφέρεται σε «έναν εξαιρετικά ή υπερβολικά ενθουσιώδη και αφοσιωμένο θαυμαστή». Ως ρήμα, σημαίνει «να εκδηλώνει κάποιος θαυμασμό σε υπερβολικό, ακραίο βαθμό: να είναι ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος και ενθουσιώδης φίλος κάποιος ή κάτι τέτοιο».

H ετυμολογία της λέξης «stan» προέρχεται από το τραγούδι του Eminem με την Ντάιντο, για έναν θαυμαστή που παρουσιάζει ακραία αφοσίωση στον αγαπημένο του ράπερ σε σημείο δολοφονίας και αυτοκτονίας. Η λέξη «stan» συμπεριλήφθηκε στο Oxford English Dictionary το 2017, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Μόλις αυτό τον μήνα, στο Merriam-Webster προστέθηκαν 640 νέες λέξεις, ανάμεσά τους: «on-brand» («κατάλληλη για, τυπική, σύμφωνη ή υποστηρικτική μιας συγκεκριμένης μάρκας ή δημόσιας εικόνας ή ταυτότητας»), «EGOT» (η βράβευση ενός καλλιτέχνη με Emmy, Grammy, Oscar και Tony) κά.