Μια νέα λέξη καταχωρήθηκε στο αμερικανικό λεξικό Merriam-Webster: Η λέξη «stan», όπου συμφωνα με την ανακοίνωση, προέρχεται από το single του 2000 του ράπερ Eminem με την τραγουδίστρια Dido.

Σύμφωνα με το λεξικό, η λέξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουσιαστικό ή/και ρήμα, και τα δύο θεωρούνται «υποτιμητική» και «αργκό» γλώσσα. Ως ουσιαστικό η λέξη stan αναφέρεται σε «έναν εξαιρετικά ή υπερβολικά ενθουσιώδη και αφοσιωμένο θαυμαστή». Ως ρήμα, σημαίνει «να εκδηλώνει κάποιος θαυμασμό σε υπερβολικό, ακραίο βαθμό: να είναι ένας εξαιρετικά αφοσιωμένος και ενθουσιώδης φίλος κάποιος ή κάτι τέτοιο».

H ετυμολογία της λέξης «stan» προέρχεται από το τραγούδι του Eminem με την Ντάιντο, για έναν θαυμαστή που παρουσιάζει ακραία αφοσίωση στον αγαπημένο του ράπερ σε σημείο δολοφονίας και αυτοκτονίας. Η λέξη «stan» συμπεριλήφθηκε στο Oxford English Dictionary το 2017, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Μόλις αυτό τον μήνα, στο Merriam-Webster προστέθηκαν 640 νέες λέξεις, ανάμεσά τους: «on-brand» («κατάλληλη για, τυπική, σύμφωνη ή υποστηρικτική μιας συγκεκριμένης μάρκας ή δημόσιας εικόνας ή ταυτότητας»), «EGOT» (η βράβευση ενός καλλιτέχνη με Emmy, Grammy, Oscar και Tony) κά.

 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.