Ένα αυθεντικό, ελληνικό παραδοσιακό γλέντι στήνεται στο Μαρούσι για όσους δεν έχουν οργανώσει κάτι για την ημέρα του Πάσχα. Το τετραήμερο που ξεκινάει τη Μεγάλη Παρασκευή, ωστόσο, έχει ενδιαφέρουσες εκθέσεις αλλά και δωρεάν ξεναγήσεις σε πολιτιστικούς χώρους της πόλης.

Αν δεν έχετε, λοιπόν, κάτι άλλο να κάνετε πάρτε ιδέες και παρακολουθήστε κάποια από τις δωρεάν εκδηλώσεις που ακολουθούν παρακάτω.

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει, με προσκεκλημένους όλους τους συμπολίτες στο μουσικοχορευτικό παραδοσιακό γλέντι που στήνει ανήμερα του Πάσχα στον Υπαίθριο χώρο του Αμαλίειου (Λεωφ. Κηφισίας 219), από τις 12:00 το μεσημέρι.

Όσοι πάρουν μέρος θα έχουν δοκιμάσουν δωρεάν πατροπαράδοτο οβελία και πλούσια πασχαλινά εδέσματα, ενώ ταυτόχρονα θα απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς ερμηνευτές και τμήματα παραδοσιακών χορών.

Έκθεση φωτογραφίας στο TAF

Το συλλογικό εγχείρημα «The Provinces», που παρουσιάζεται στον καφέ- πολυχώρο TAF στο Μοναστηράκι (Νορμανού 5), συγκεντρώνει φωτογράφους που δουλεύουν μακριά από την Αθήνα αλλά και κάποιους που έχοντας ως βάση την Αθήνα φωτογραφίζουν συστηματικά μακριά της. (Σάββατο ανοιχτά έως τις 18.00, Κυριακή- κλειστά)

Ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW).

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Υποδοχή των δημόσιων υπολογιστών. Απαιτείται προεγγραφή.

Έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας

Με εφαλτήριο το περιεχόμενο του βιβλίου 24 επαγγελματίες και ερασιτέχνες βιβλιοδέτες, μέλη της A.R.A. Ελλάδας, δημιουργούν έργα τέχνης χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, την ίδια στιγμή που τα αμφισβητούν.

Την διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος) ανέλαβε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την A.R.A. Ελλάδας που ιδρύθηκε το 1996. Πρόκειται για κερδοσκοπικό σωματείο που δημιουργήθηκε με σκοπό την υποστήριξη, εξέλιξη και ευρύτερη διάδοση της βιβλιοδετικής χειροποίητης τέχνης.