Γευστικές προτάσεις στην πόλη που φημίζονται για το αυθεντικό και ανεπιτήδευτο περιβάλλον, την ωραία ατμόσφαιρα, και φυσικά, τις νόστιμες προτάσεις τους.

Αν αναζητάτε πού θα βγείτε για νόστιμο και οικονομικό φαγητό με την παρέα το Σαββατοκύριακο, ακολουθούν πέντε διευθύνσεις που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη.

Μυρτιά

Μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες στάσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης (και όχι μόνο) για οικονομική και ποιοτική κρεατοφαγία. Η Μυρτιά (Αϊδινίου 55) είναι γνωστή κυρίως για τις γενναίες μερίδες, τα ζουμερά και σωστά ψημένα κρέατα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Στο τέλος θα σας κεράσουν γενναίες μερίδες με μικρούς λουκουμάδες σε μπουκίτσες πραγματική κόλαση! Με μέλι ή σοκολάτα, ή και τα δύο αν είστε μεγάλη παρέα!

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό του παϊδάκι. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στην Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Μαύρος Γάτος

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, ο Μαύρος Γάτος, στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4), προσφέρει τίμια πιάτα ελληνικής κουζίνας, ενώ φημίζεται για τα εξαιρετικά κρεατικά με «βασιλιά» όλων τα διάσημα παϊδάκια του. Σπιτικές πίτες με χειροποίητο φύλλο, παραδοσιακό λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι σωστά ψημένο, τσίπουρο από τα Ιωάννινα ή κρασί από την Αρκαδία γεμίζουν το τραπέζι.

Λουκιδέλης

Από τα πιο ιστορικά σημεία στη Νέα Φιλαδέλφεια (Γ. Παπανδρέου 79), όταν βάλει κρύο σας υποδέχεται στο υπόγειο με τα χαρακτηριστικά κρασοβάρελα, ενώ καιρού επιτρέποντος βγάζει και τραπεζάκια έξω στην πλατεία (όπως τον παλιό καλό καιρό). Τα αμελέτητα θεωρούνται ο «σταρ» του καταλόγου. Σερβίρει τίμιο χύμα κρασί.

Καπηλειό Ο Ζάχος

Το γεγονός ότι (αν δεν έχετε κάνει κράτηση) μπορεί και να μην βρείτε τραπέζι, αποδεικνύει την απήχηση που έχει στο κοινό. Στο Καπηλειό του Ζάχου στον Πειραιά (Κομοτηνής 37) η ελληνική κουζίνα και οι γενναίες μερίδες έχουν την τιμητική τους.

Ζεστός χώρος με τα χαρακτηριστικά κρασοβάλερα που εντείνουν την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, πιάτα με φρέσκο ψάρι ή ζουμερά κρεατικά, βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο στα όσα το έχουν καθιερώσει στο αγαπημένο στέκι της παρέας. Καλό τηγάνι και σωστό ψήσιμο στα συν.