Η ΛΥΚΟΦΩΣ του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του σπουδαίου μυθιστορήματος του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο «Μετάξι» από 6 Φεβρουαρίου 2013 στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων του Λευτέρη Βογιατζή.

Η σπάνια και αξέχαστη ιστορία του Ερβέ Ζονκούρ, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 30 γλώσσες, στην πρώτη μεταφορά της στο θέατρο κρατάει ανέπαφη όλη την παραμυθένια γοητεία, τη λιτή αφήγηση και την τρυφερή σκιαγράφιση των ηρώων της.

Μια απίθανη περιπλάνηση στα βάθη της Ασίας, ένας έρωτας στα όρια του ονείρου, ένας ύμνος στην ακατανίκητη έλξη και την ηδονή, μια ιστορία που δεν μπορεί παρά να μείνει αξέχαστη, καθώς η ομορφιά και το θαύμα της ζωής υπερβαίνουν την αλήθεια και το ψέμα.

Ένα ταξίδι που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από τη Γαλλία στην άλλη άκρη του κόσμου. Μια σύζυγος που περιμένει υπομονετικά. Ενας ταξιδευτής που λατρεύει τη σύζυγό του αλλά μαγεύεται για πάντα από μια κοπέλα στα βάθη της Ασίας που του γράφει: «Γύρισε πίσω, αλλιώς θα πεθάνω».

Μια ιστορία μεταξιού και συναισθημάτων σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη με πρωταγωνιστές τους Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνη Φραγκάκη.

Μετάφραση: Λένα Ταχματζίδου
Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά–Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μιχάλης Κωνσταντινίδης
Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Μάνια Παπαδημητρίου, Βάλια Παπαχρήστου, Αντώνης Φραγκάκης
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη, 210 8217877
Παραστάσεις: από 6 Φεβρουαρίου 2013
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Τετάρτη 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 18  ευρώ, Φοιτητικό, νεανικό έως 23 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, άνω των 65: 12  ευρώ
Μειωμένο 15  ευρώ (Τετάρτη – Πέμπτη)