«Θα κάνω το καλύτερο για την Ελλάδα». Σε λίγες ημέρες ο τραγουδιστής Γιώργος Τεντζεράκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού «Eurovoice» που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό σήμερα ο τραγουδιστής ανοίγει τα χαρτιά του στο newsbeast.gr και μιλά για τα συναισθήματά του. Την αγάπη του για τη μουσική. Τις χειμερινές εμφανίσεις του καθώς και τα όνειρά του για το μέλλον.

«Αισθάνομαι μία ιδιαίτερη τιμή που ο κόσμος με επέλεξε να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Και είναι επίσης μεγάλη μου τιμή που ο συνθέτης και στιχουργός μου εμπιστεύτηκε το “Τι παραπάνω”’», λέει. Και συνεχίζει: «Είναι μεγάλη ευθύνη το να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε έναν τέτοιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Θα ήθελα να κάνω μία πάρα πολύ καλή παρουσίαση του τραγουδιού και ο κόσμος να μείνει ευχαριστημένος από την εκπροσώπηση της Ελλάδας. Ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρει το τραγούδι, το άγχος μου είναι αυτό».

Ο Γιώργος Τενζτεράκης όμως αν και νεαρός στην ηλικία, ασχολείται πολλά χρόνια με τη μουσική. «Όταν συμμετέχεις σ’ έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό, βοηθάει στο να γίνει η δουλειά σου αναγνωρίσιμη στον κόσμο. Αλλά από κει και πέρα βρίσκομαι κάποια χρόνια στη μουσική κι αυτό είναι μία βάση.

Έχω βγάλει ένα δίσκο το 2007 με παραγωγούς τη Σοφία Βόσσου και τον Κώστα Τουρνά. Υπάρχει και ο δεύτερος δίσκος με επιμέλεια του Θάνου Παπανικολάου, ο οποίος έχει γράψει και το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Κι αυτό είναι το “Τι παραπάνω”. Θεωρώ πάντως ότι ο διαγωνισμός είναι μία ευκαιρία για να αναδειχθεί ο τρόπος της δουλειάς μου».

Και παρότι είναι αγχωμένος για την εμφάνισή του την επόμενη εβδομάδα στο «Eurovoice», ο τραγουδιστής έχει σχεδιάσει από τώρα τα μελλοντικά του βήματα και εμφανίσεις.

«Μετά το διαγωνισμό θα εμφανίζομαι με τη Δέσποινα Ολυμπίου στη Θεσσαλονίκη από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και κάθε Τετάρτη θα παρουσιάζω τα καινούργια μου τραγούδια στο Σταυρό του Νότου, όπου θα είμαι με τον Μιχάλη Εμιρλή».

Ο Γιώργος Τεντζεράκης μάλιστα γνωρίζει ότι το Διαδίκτυο πλέον έχει μπει στη ζωή όλων και γι’ αυτό μετείχε στο διαγωνισμό. Αλλά ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεδομένης της οικονομικής κρίσης, η μουσική είναι κυρίως ένας τρόπος έκφρασης κι όχι επιβίωσης.

«Σίγουρα η εξέλιξη της τεχνολογίας επηρεάζει και τη μουσική σε συνδυασμό ενδεχομένως και με την κρίση που υπάρχει τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε όλα τα επαγγέλματα, αυτοί που είναι καλοί στη δουλειά τους, δεν θα έχουν πρόβλημα. Οπότε, απαιτείται όλοι να δείξουν σοβαρότητα στη δουλειά τους», τονίζει. Και στέλνει ένα μήνυμα στους νέους που θέλουν να μπουν στο χώρο της δισκογραφίας:

«Αυτό που μπορώ να τους πω, είναι να κάνουν ότι κάνω κι εγώ. Θεωρώ ότι η μουσική είναι ένας τρόπος έκφρασης κι ένας τρόπος επικοινωνίας, που καλώς ή κακώς τώρα δεν έχει την ίδια ανταπόκριση με παλαιότερα έτη. Δηλαδή, τώρα τα μαγαζιά δεν δουλεύουν 5 και 6 μέρες όπως στο παρελθόν, οπότε είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει κάποιος από τη μουσική.

Από την άλλη, όταν αγαπάς κάτι πολύ, πρέπει να το κάνεις στο βαθμό που ούτε σε κουράζει αλλά ούτε και σε φθείρει. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι η μουσική δεν μπορεί να αποτελεί κύριο επάγγελμα. Εμένα στόχος μου είναι να γράφω τραγούδια και να τα μοιράζομαι με ανθρώπους που νιώθουν το ίδιο συναίσθημα, ακούγοντάς τα».