Με τον καιρό να έχει σχεδόν «τρελαθεί» καθώς από καλοκαίρι ξαφνικά χειμώνιασε ξανά, επιλέγουμε τέσσερις διευθύνσεις στην πόλη που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σκαμπανεβάσματα με τον πιο γλυκό τρόπο.

Τα στέκια που ακολουθούν, λοιπόν, φημίζονται για τα ροφήματα σοκολάτας, σε διάφορες γεύσεις και συνδυασμούς, τα σπιτικά γλυκά και την ζεστή- φιλική ατμόσφαιρα και αποτελούν το καλύτερο «αντίδοτο» για το κρύο και τις βροχές.

Σοκολάτα

Λιλιπούτεια και γουστόζικη, συναντάται στη Στοά Μπολάνη τον τελευταίο χρόνο (μεταφέρθηκε εδώ από τη στοά μεταξύ των Ερμού και Αθηναΐδος) και ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των γλυκών ροφημάτων, με την εξειδίκευση που παρουσιάζει στο αντικείμενο.

Με παριζιάνικο στυλ –σε μεταφέρει κάπου στο Marais, την πανέμορφη συνοικία της μαγικής Πόλης του Φωτός– η μικροσκοπική σοκολατερί φημίζεται για τις περίφημες κουβερτούρες της βραβευμένης Valrhona που συναντώνται σε τουλάχιστον 30 διαφορετικές γεύσεις και συναρπάζουν με τα εκπληκτικά αρώματα και την γεμάτη γεύση τους.

Petit Fleur

Από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα κουκλίστικου και ζεστού cafe στην πόλη, με «παραρτήματα» σε διάφορες περιοχές όπως Κολωνάκι, Παγκράτι, Χαλάνδρι, Κηφισιά. Με ατμόσφαιρα που ταξιδεύει στο Παρίσι, σερβίρει ζεστή σοκολάτα που παράγεται την ώρα της παραγγελίας με ιεροτελεστική διαδικασία και εξαιρετικά γλυκά όπως λαχταριστό κέικ πραλίνα ή red velvet κ.α.

The Dark Side of Chocolate

Ατμοσφαιρική σοκολατερί στο κέντρο της Αθήνας (Σόλωνος 49), σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μεγάλη γκάμα σε διάφορες γεύσεις ροφήματος σοκολάτας αλλά και γλυκισμάτων, που παρασκευάζονται στο εργαστήριο του The Dark Side of Chocolate. Οι προτάσεις της παρασκευάζονται με σοκολάτα Valrhona, είτε από σοκολάτες λευκές ή γάλακτος είτε από συνδυασμό διαφορετικών χαρμανιών, ενώ η γεύση τους ενισχύεται από ποικίλα μπαχαρικά.

Πορτατίφ

Από τις πιο κλασικές γλυκές στάσεις στο Κολωνάκι (Σίνα 21), που παραπέμπει σε ρομαντικό, παριζιάνικο μπιστρό. Το Πορτατίφ φημίζεται για τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά- έμπνευση του Τάσου Λύτρα και της ομάδας του.

Με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα, ο κατάλογός του διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προτάσεων που κάνει την επιλογή δύσκολη. Τάρτες (σε διαφορετικές εκδοχές), μιλφέιγ, αμερικάνικο cheesecake και χειροποίητο κρουασάν βουτύρου στα γλυκά- πειρασμούς.

Στα συν τα ζεστά ροφήματα σοκολάτας, που παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη, σε τρεις γεύσεις: γάλακτος, υγείας και τζιαντούγια.