Με μια «φρέσκια αντίληψη» παρουσιάζονται στην Αμερική δέκα γνωστά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, παραμένοντας πάντα επίκαιρα και διαχρονικά για το στίχο και τη μελωδία τους.

Ο καινούριος δίσκος, ο οποίος φέρει τον τίτλο «We Two» και κυκλοφόρησε από την εταιρεία παραγωγής Emarel Music, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, παρουσιάστηκε στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ. Το «We Two» είναι μία παραγωγή του Χρήστου Ραφαηλίδη, Έλληνα βιμπραφωνίστα που διαμένει τα τελευταία 20 χρόνια στη Νέα Υόρκη.

O δίσκος περιέχει 10 από τα ωραιότερα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, ερμηνευμένα από τον ίδιο τον συνθέτη στο πιάνο και τον Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε αρκετός κόσμος και ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν πολλοί ξένοι διπλωμάτες των Ηνωμένων Εθνών, οι προξενικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου, δημοσιογράφοι και ομογενείς.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Μίμης Πλέσσας, ενώ ο Χρήστος Ραφαηλίδης μαζί με τον πιανίστα Πάνο Χρυσοβέργη ερμήνευσαν κομμάτια από τον δίσκο.

Ο δρ. Απόστολος Παππάς, που έκανε την παρουσίαση, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Μίμη Πλέσσα, όχι μόνο ως συνθέτη, αλλά και ως πιανίστα, τονίζοντας ότι «ο δίσκος αυτός μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδικότητα της τεχνικής των δύο αυτών σημαντικών σολίστ».

Ο Χρήστος Ραφαηλίδης μίλησε για τον «μεγάλο μας συνθέτη, που ξεκίνησε να γράφει soundtrack για ταινίες και κατέληξε να γράφει το soundtrack της ζωής μας, καθώς όλοι λίγο πολύ έχουμε σιγοψιθυρίσει τις μελωδίες του».

«Τώρα, που η Ελλάδα είναι συνυφασμένη σχεδόν αποκλειστικά με την κρίση, είναι πολύ θετικό να θυμίζουμε στον κόσμο ότι οι υπηρέτες της τέχνης και του πολιτισμού συνεχίζουν να δημιουργούν και στην Ελλάδα αλλά και ανά την οικουμένη. Είναι σημαντικό που σε ένα πολυπολιτισμικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, να κυκλοφορεί και να παρουσιάζεται μια δουλειά που μεταφράζει ελληνικό μουσικό κώδικα σε διεθνή μουσική γλώσσα» είπε ο κ. Ραφαηλίδης, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας.