Πόση απόλαυση μπορεί να κρύβεται σε ένα καλό burger; Μία επίσκεψη στο Burger Joint αρκεί για να σου δώσει την απάντηση. Το κοινό του είναι φανατικό και οι προτάσεις του ακαταμάχητες.

Το Burger Joint ήρθε στον γευστικό χάρτη της Αθήνας πριν από οκτώ χρόνια και πρόσθεσε δύο κολασμένες γωνιές για τους λάτρεις των burgers που αναζητούν την ποιότητα και την αυθεντικότητα στη γεύση.

Οι ιδιοκτήτες του, Γιώργος, Φάνης και Θανάσης Παπακώστας, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα και έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε εστιατόρια στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα.

Το 2011 αποφάσισαν να μυήσουν την Ελλάδα στα μυστικά που συνθέτουν ένα καλό burger. Αρχικά δημιούργησαν το Burger Joint στη Γλυφάδα, βασισμένο σε αμερικανικά γευστικά πρότυπα, για να ακολουθήσει το 2013 το κατάστημα στο Φάρο Ψυχικού

Κι αν το κατάστημα επί της Πλατείας Νυμφών αποτελεί αγαπημένη στάση στις καλοκαιρινές βόλτες μας στα νότια προάστια, τώρα το χειμώνα το νεότερο «αδερφάκι» του μάς δίνει μια καλή αφορμή για να κατευθυνθούμε βόρεια και πιο συγκεκριμένα στην ανεβασμένη πιάτσα του Νέου Ψυχικού.

Ο ιδιαίτερα φιλικός και ελκυστικός χώρος του Burger Joint στο Ψυχικό θα σου κεντρίσει άμεσα το ενδιαφέρον με το βιομηχανικό και νεοϋορκέζικο στυλ του. Μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να καταφτάνουν στο τραπέζι τα πιάτα. Τότε θα καταλάβεις γιατί το Burger Joint θεωρείται ένα από τα καλύτερα μπεργκεράδικα στην πόλη.

Εδώ, πλάθουν καθημερινά ζουμερά χειροποίητα burgers από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας Black Angus –δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία– χωρίς προσθήκη άλλων υλικών ή μπαχαρικών, τα οποία, με το που δοθεί η παραγγελία, ψήνονται medium-well ώστε να είναι ζουμερά και απολαυστικά.

Σε καθημερινή βάση φουρνίζουν χειροποίητα ψωμάκια, παρασκευάζουν σάλτσες και vinaigrette με extra παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης και τηγανίζουν σε καλαμποκέλαιο φρεσκοκομμένες πατάτες. Με την πρώτη μπουκιά καταλαβαίνεις την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και ότι τίποτα δεν έχει αφεθεί στην τύχη.

Η «ναυαρχίδα» του καταλόγου είναι το διάσημο Umami Burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και truffle mayo. Στα best sellers ανήκουν επίσης το Redneck Jack Burger με τραγανό κρεμμύδι, emmental, bourbon bacon marmalade και smoked mayo, και το Hangover Burger με τσένταρ, μπέικον, ντομάτα, κρεμμύδι, τηγανητό αυγό και spicy μαγιονέζα.

Ο κατάλογος καλύπτει σχεδόν όλα τα γούστα, αφού περιλαμβάνει burgers από κοτόπουλο, γαλοπούλα, λαχανικά, αλλά και βουβαλίσιο κρέας.

Ωστόσο, μην περιορίσεις την παραγγελία σου μόνο στα burgers. Αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις και την εξαιρετική πίτσα τους, η οποία παρασκευάζεται σύμφωνα με τη ναπολιτάνικη συνταγή. Προσωπικές μας αγαπημένες είναι η Prosciutto e Truffle (πάστα μαύρης τρούφας, fontina, μοτσαρέλα, παρμεζάνα, ρόκα και προσούτο) και η BBQ Chicken (κοτόπουλο, BBQ sauce, μοτσαρέλα, πράσινες και κόκκινες πιπεριές).

Στο μενού θα βρεις επίσης ενδιαφέρουσες σαλάτες (Caesars, Quinoa, Coleslaw κ.ά.), δελεαστικά συνοδευτικά (στα must το Mexican Corn και το Bourbon Chicken), ωραία σάντουιτς και wraps.

Ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσεις τη γευστική εμπειρία εδώ είναι με κάποιο από λαχταριστά, homemade επιδόρπια και παγωτά.

Busy Brownie (homemade brownie, 3 scoops homemade gelato βανίλια Μαδαγασκάρης, τριμμένο chocolate chip cookie, σαντιγί και cherry), New York Cheesecake (φτιάχνεται με τη συνταγή που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου cheesecake της Νέας Υόρκης το 1978) και λουκουμάδες με σοκολάτα και τριμμένο μπισκότο είναι μερικές από τις προτάσεις που σίγουρα θα σε βάλουν σε δίλημμα.

Μπορείς να απολαύσεις όλα τα παραπάνω μαζί με κάποιο από τα φοβερά milkshakes ή τη σπιτική λεμονάδα. Τέλος, αξίζει να γνωρίζεις ότι ο κατάλογός του διαθέτει και πολύ δυνατά cocktails, όπως το Ginger Cucumber Martini και το all time classic Bloody Mary.

Tip: Ο χώρος του Burger Joint είναι ιδανικός για όσους έχουν οικογένεια και παιδιά.

Πληροφορίες

Δ. Σολωμού 4, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6712222 & Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940260

burgerjoint.gr

 The Burger Joint

 

 theburgerjoint