Πολύ μεγάλη τιμή χαρακτήρισε η Κατερίνα Ντούσκα την επιλογή της από την ΕΡΤ ως το πρόσωπο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη φετινή Eurovision, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την κρατική τηλεόραση.

«Ήταν μία καθόλου αναμενόμενη πρόταση νομίζω, αλλά ήρθε από μία ομάδα πολύ αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν όλοι μια σφαιρική γνώση της μουσικής σήμερα και είχαν το όραμα να κάνουν κάτι το διαφορετικό, και είναι ένας διαγωνισμός εξάλλου που αγκαλιάζει κάθε είδος μουσικής από τον κάθε χώρο. Οπότε για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή προφανώς και πολύ σημαντικό το ότι μου πρότειναν να πω κι ένα δικό μου τραγούδι, αυτό μου έδειξε μια μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», ανέφερε η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός.

Όσον αφορά στο τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει στη Eurovision, αποκάλυψε ότι έχει γράψει η ίδια τη μουσική και τους στίχους, που είναι αγγλικοί, και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο Λονδίνο για την παραγωγή και την ηχογράφηση του τραγουδιού.

Ερωτηθείσα αν παρακολουθούσε την Eurovision και αν την ενδιέφερε ο θεσμός, απάντησε: «Ναι, παρακολουθούσα όπως όλος ο κόσμος, σίγουρα είχα επαφή με τον διαγωνισμό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει. Δεν είναι κάτι που το είχα σκεφτεί ιδιαίτερα, η αλήθεια είναι, αλλά είναι μία τεράστια πλατφόρμα που δεν αποκλείει, δεν κατακρίνει κανέναν και μου αρέσει πολύ το πόσο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός, δεν ξέρεις πραγματικά ποτέ τι θα δεις και πώς θα καταλήξει το καθετί, οπότε για μένα αυτό όλο είναι πολύ συναρπαστικό αυτή τη στιγμή».

Για τα μουσικά της ακούσματα που την έχουν επηρεάσει, ανέφερε: «Από το σπίτι σίγουρα άκουγα ελληνική μουσική που άκουγαν οι γονείς μου, αλλά μεγαλώνοντας στον Καναδά είχα πολλές επιρροές, είχα πολλά soul ακούσματα, R&B, ποπ, τζαζ, νομίζω ότι όλα αυτά ακούγονται στα τραγούδια που γράφω και στον τρόπο που ερμηνεύω».