Έχουν περάσει δεκατρία χρόνια από τότε που ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος πρότεινε στο αθηναϊκό κοινό από τη σκηνή του θεάτρου Ροές το έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη, κύριε Γκριν», σε δική του σκηνοθεσία. Πρόκειται για ένα τρυφερό έργο, που έχει ως θέμα του τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων.

Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο.

Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αποκαλύπτεται το δράμα του καθενός, σε ένα συγκινητικό και σε πολλά σημεία κωμικό έργο που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 22 γλώσσες και έχει κατ’ επανάληψη βραβευτεί.

Έπειτα από δεκατρία χρόνια ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα σκηνοθετήσει ξανά το έργο του Τζεφ Μπάρον, κρατώντας παράλληλα τον ρόλο του ιδιόρρυθμου ηλικιωμένου κυρίου Γκριν. Παρτενέρ του τότε ήταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Στην τωρινή διανομή, το ρόλο του νεαρού Ρος Γκάρντινερ θα επωμισθεί ένας από τους εκπροσώπους την νεότερης υποκριτικής γενιάς, ο Τάσος Ιορδανίδης.

Οι δυο τους θα εγκαινιάσουν τη νέα εποχή του θεάτρου Άνεσις- του οποίου την καλλιτεχνική διεύθυνση ανέλαβε ο 30χρονος απόφοιτος του Εθνικού, Τάσος Ιορδανίδης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Βάσια Παναγοπούλου, η οποία «μετακόμισε» στο θέατρο «Χυτήριο»- με ένα από τα πλέον αριστουργηματικά έργα του παγκόσμιου θεατρικού σύγχρονου ρεπερτορίου.

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε 40 χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα.

Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa, ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο Απόστολος Βέττας και τους φωτισμούς ο Νίκος Καβουκίδης – σταθεροί συνεργάτες και φίλοι του Γιώργου Μιχαλακόπουλου.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.