Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ανοίγει φέτος στις 6 και 7 Ιουλίου με την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή της εταιρίας αρτivities και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Tο ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΛΟΥ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσει το καλοκαίρι στο κοινό της Επιδαύρου, του Ηρωδείου και των μεγαλύτερων πόλεων της περιφέρειας της Ελλάδας, την τραγωδία του Σοφοκλή.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο γνωστός στο ελληνικό θεατρικό κοινό Λιθουανός σκηνοθέτης, καταπιάνεται με την εμβληματική τραγωδία έχοντας σαν όπλα του την μετάφραση του Μίνου Βολανάκη, τον ομαδικό τρόπο αφήγησης και ασκημένους στον αρχαίο Αττικό λόγο ηθοποιούς.

Η τραγωδία του ανθρώπου που δέχεται τα σκληρότερα χτυπήματα της Θείας Δίκης για μια ύβρη που εν αγνοία του διέπραξε. Πρόθεση του σκηνοθέτη δεν είναι η διδακτική (αν και σοφή) διακήρυξη της ανάγκης να υπακούσει κανείς το πεπρωμένο του.

Τιμές εισιτηρίων: 50€ (VIP), 40€ (Ζώνη Α), 30€ (Ζώνη Β), 15€ (Φοιτητικό – Ζώνη Β), 20€ (Άνω Διάζωμα),
10€ (Φοιτητικό – Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ)