Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997 υποχώρησε η προσέλευση του κοινού στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ οι αυξημένες τιμές των εισιτηρίων οδήγησαν σε έσοδα ρεκόρ για τους ιδιοκτήτες των χολιγουντιανών στούντιο και των θεάτρων.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που πουλήθηκε φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να υποχωρήσει κατά 2,6% στα 552 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Hollywood.com Box-Office.

Εάν τα στοιχεία επαληθευθούν θα κάνουμε λόγο για την χαμηλότερη προσέλευση κοινού από τον 1997, οπότε και είχαν κοπεί 540,3 εκατ. εισιτήρια.

«Οι ταινίες απλά δεν ενθουσίασαν το κοινό όσο χρειαζόταν», εκτιμά ο Paul Dergarabedian, πρόεδρος της Hollywood.com Box-Office. «Όταν αυξάνεις τις τιμές και παράλληλα υποχωρεί η ποιότητα, τότε έχεις μεγάλο πρόβλημα», επισήμανε.

Οι υψηλότερες τιμές στα εισιτήρια για ταινίες 3-D, όπως το «Toy Story 3» και το «Shrek Forever After» βοήθησαν στην ενίσχυση των εσόδων.

Αυτό το καλοκαίρι τα στούντιο έδωσαν επτά σίκουελ ταινιών, ενώ ο αντίστοιχος περυσινός αριμός ήταν 10.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.