Με τεράστια ενέργεια, σταθερή σε όλη τη διάρκεια του χορευτικού τους ταξιδιού οι έντεκα χορεύτριες της ομάδας Knockturnallheads εκτελούν την παράσταση «Σύνδεσμοι – Ligaments».

Οι χαρακτήρες απεικονίζουν την αντίθεση μεταξύ της αγωνίας και της ευπάθειας. Η χορογραφία διερευνά τα άκρα του συνδέσμου καθώς συστρέφεται, σκάει και σπάζει, δημιουργώντας ασυνήθιστες κινήσεις στο σώμα. Υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, την ισχυρή θηλυκότητα και την αρρενωπότητα για να δείξει τη δύναμη και την υπερηφάνεια, ωστόσο με χάρη και τεχνική. Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο με τον εφευρετικό βαθύ μπάσο ήχο της και δονήσεις που παγώνουν τα κόκαλα, εντείνοντας το δέσιμο των χορευτριών με τους θεατές. Καμία περιγραφή δεν θα δοθεί στο κοινό ως προς την ερμηνεία κάθε επιμέρους κομματιού, αφήνοντάς το να αντιληφθεί το νόημα από αυτό που βλέπει σε κάθε κομμάτι με βάση μόνον τον απλό τίτλο του.

Η παράσταση παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στο Ίδρυμα Κακογιάννη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ζωή Τατόπουλος
Μουσική Επιμέλεια: Greg Requiem (dj)
Φωτισμοί: Θωμάς Αρσένης
Χορός: Ναταλία Βαλσαμίδου, Λυδία Ποθουλάκη, Ράνια Αϊνίτη, Mae Piga, Ana Cudic, Μαρία Μελλά, Ξανθή Αθανασοπούλου, Λευκή Τσιουραμάνη, Νερίνα Προφήτη, Χριστίνα Καλιακάτσου και η Ζωή Τατόπουλος.