Το «12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ θα ξετυλίξει τις αυτοσχεδιαστικές μελωδίες του στην Τεχνόπολη, από τις 23 ως τις 27 Μαΐου.

Τελικά, πόσο… τζαζ είμαστε; Πολύ, αν κρίνουμε από τη θερμή ανταπόκρισή μας στα μέχρι σήμερα, ένδεκα στον αριθμό, «Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Τζαζ» που φιλοξενήθηκαν στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων. Πάρα πολύ, δεδομένου ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στην πρόκληση του «12ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τζαζ που θα ξετυλίξει τις αυτοσχεδιαστικές μελωδίες του στον ίδιο χώρο, από τις 23 ως τις 27 Μαΐου. Με τη συμμετοχή σημαντικών ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, με είσοδο ελεύθερη (ό,τι καλύτερο για την περίοδο της κρίσης που όμως τις θέλει τις μουσικές της) και με τους: αυστριακούς «Pichler Bros» να σηκώνουν την αυλαία την Τετάρτη 23 του μήνα, με ρεπερτόριο τζαζ αλλά και ποπ προσανατολισμών.

Με την εκ Σουηδίας τρισέγγονη του Λέοντος Τολστόι, τη Victoria Tolstoy να αποκαλύπτει τη… ρωσική ψυχή της, «My Russian soul» είναι ο τίτλος του επιτυχημένου άλμπουμ της. Με τους Βέλγους «Manu Hermia Trio» να επιδίδονται σε μοναδικούς αυτοσχεδιασμούς. Με το κυπριακό «Takoushis – Karapatakis Project» να «διευρύνει την έκφρασή του σε νέα μουσικά πεδία αλληλεπίδρασης». Και με πολλές άλλες εκπλήξεις από την Ολλανδία («Yuri Honing Wired Paradise»), την Ιταλία («Riccardo Luppi’s Mure Mure»), την Ισπανία («Marta Sanchez Quarter»), τη Δανία («Bevort 3»), την Πολωνία («Tubis Trio»), την Τσεχία (Krystof Marek), τη Λετονία («Maris Briezkalns Quintet»), την Πορτογαλία («Maria Joao and Mario Laginha Project»), το Λουξεμβούργο (Michel Pilz and Georg Ruby) αλλά και την Ελλάδα («Harris Lambrakis Quartet» και Big Band του δήμου Αθηναίων).

Πηγή: tospirto.net