Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι προγραμματισμένη για αύριο στις 20:30 μια συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Επί σκηνής θα ανέβουν για να ερμηνεύσουν τραγούδια του ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Σπύρος Κλείσσας, συνοδευόμενοι από τη Χορωδία «Εν Φωναίς» και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση Μίλτου Λογιάδη.

Με την Ορχήστρα θα συμπράξουν o Μίμης Πλέσσας στο πιάνο, ο Γιώργος Παχής στο μπουζούκι, ο Νάσος Σωπήλης στα πλήκτρα και ο Δημήτρης Στασινός στην ηλεκτρική κιθάρα.

Το όνομα του Μίμη Πλέσσα έχει συνδεθεί με τη «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου. Με πληθώρα κορυφαίων ερμηνευτών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του (από τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρινέλλα έως τον Γιάννη Πουλόπουλο και τον Γιάννη Βογιατζή). Παρότι το συνθετικό έργο του Μίμη Πλέσσα δεν σταματάει εκεί, εντούτοις οι λαϊκές μουσικές που έγραψε για τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή είναι αυτές που χρόνια τώρα χαίρουν κοινής αποδοχής απ’ όσους Έλληνες εξακολουθούν να ερωτεύονται και να ονειρεύονται, να τραγουδούν και να χορεύουν με την ψυχή τους.