Με 85 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και συμμετοχές από πέντε Ηπείρους, ανοίγει σήμερα στην Κέρκυρα η αυλαία, του 2ου καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Animation.

Συμμετέχουν σημαντικοί σκηνοθέτες και δημιουργοί από όλο τον κόσμο, όπως ο διεθνούς φήμης Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Φρανσουά Λαγκιονί που βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα το 1978 στις Κάννες και ο Άλεξ Ορέλ ένας από τους σημαντικούς συντελεστές των δημοφιλών και επιτυχημένων ταινιών «The Matrix Reloaded» το 2004 και «Finding Nemo» το 2003.

Από τις 85 ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος, οι 47 είναι δημιουργίες επαγγελματιών, οι 35 φοιτητών ενώ οι 3 μεγάλου μήκους θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παράλληλα με τις προβολές θα γίνουν και σεμινάρια για επαγγελματίες, φοιτητές και μαθητές σχολείων από διακεκριμένους καλλιτέχνες του χώρου.

«Είναι πειρασμός η νέα τεχνολογία, καθώς οι δημιουργοί και οι συντελεστές μιας ταινίας animation, έχουν βρει έναν εντυπωσιακό τρόπο να συνδυάσουν το παραδοσιακό και το επίκαιρο με μοντέρνες τεχνικές» λέει μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Κρουστάλλης. To περιεχόμενο των ταινιών περνάει στοχευμένα μηνύματα στο κοινό με έναν τρόπο που δεν το κουράζει. Ασχολείται με πλούσια θεματολογία την οποία αντλεί από την κρίση, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα υπαρξιακά αδιέξοδα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δίνει και πολιτικά μηνύματα μέσα πάντα από την ματιά του καλλιτέχνη.

Το Φεστιβάλ της Κέρκυρας συνεργάζεται με το Διεθνές AniFest της Τσεχίας και το Cinanima της Πορτογαλίας.