Ο χολιγουντιανός σταρ Κρις Χέμσγουερθ («Thor») πρωταγωνιστεί σε μία συγκλονιστική στρατιωτική περιπέτεια, βασισμένη στη μέχρι πρόσφατα απόρρητη και άκρως αληθινή συνταρακτική υπόθεση των 12 Δυνατών, των γενναίων στρατιωτών που επιστρατεύθηκαν στο Αφγανιστάν ως πρώτη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης  Σεπτεμβρίου 2001.

rheg2Το αγωνιώδες σενάριο συνυπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Τεντ Τάλι («Η Σιωπή των Αμνών»), τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος πρωτοεμφανιζόμενος Νικολάι Φούγκλσιγκ, ενώ στον ρόλο του παραγωγού βρίσκεται ο θρυλικός και έμπειρος σε καταιγιστικές περιπέτειες Τζέρι Μπρουκχάιμερ («Αρμαγεδδών», «Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού»).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Κρις Χέμσγουερθ, Μάικλ Σάννον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Έλσα Πατάκι και Γουίλιαμ Φίχτνερ.

rheg3

Σύνοψη

Λίγες εβδομάδες μετά το εφιαλτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, μία επίλεκτη ομάδα δώδεκα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων αναλαμβάνει την πρώτη απόρρητη αποστολή αντεπίθεσης των ΗΠΑ.

rheg4

Οι δώδεκα στρατιώτες προσγειώνονται σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν με σκοπό να  συνεργαστούν με έναν τοπικό πολέμαρχο εναντίον των Ταλιμπάν. Όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον τους, καθώς υστερούν όχι μόνο σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε πυρομαχικά.

Η ταινία «12 Δυνατοί» κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες στις 18 Ιανουαρίου από την Tanweer.

Δείτε το trailer: