Η απονομή των 54ων βραβείων Grammy θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Λος Άντζελες. Φαβορί της βραδιάς είναι η τραγουδίστρια Adele, η οποία ξεπέρασε τα προβλήματα στις φωνητικές της χορδές, ο Kanye West, ο Bruno Mars, οι Foo Fighters και φυσικά η Lady Gaga. Στην εκδήλωση, που μέρος της θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, θα συμμετάσχουν οι Chris Brown, Rihanna, David Guetta, Paul McCartney, Katy Perry, Bruce Springsteen και Coldplay.

Τα μάτια των φίλων της μουσικής θα είναι στραμμένα στους Beach Boys, το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια που γιορτάζει τα 50 χρόνια ύπαρξης του και θα βρεθεί στη σκηνή, μετά είκοσι χρόνια απουσίας.

Ο αμερικανός ράπερ Kanye West έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες (επτά κατηγορίες) αλλά θα χρειαστεί μεγάλη τύχη για να κερδίσει την Adele τη βρετανίδα πριγκίπισσα της σόουλ, υποψήφια σε έξι κατηγορίες, ανάμεσά τους αυτή του καλύτερου τραγουδιού, για το «Rolling In The Deep».

Υποψήφια επίσης για το βραβείο του καλύτερου τραγουδιού της χρονιάς είναι τα: «All of the Lights» του Kayne West, το «The Cave» των Mumford and Sons, το «Grenade» του Bruno Mars και το «Holocene» του Bon Iver.

Η Adele είναι επίσης υποψήφια και για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς («21»), μαζί με τους Foo Fighters («Wasting Light»), την Lady Gaga («Born this Way»), τον Bruno Mars («Doo Wops and Hooligans») και την Rihanna («Loud»).

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι οι Foo Fighters και ο Bruno Mars (έξι) και η Lady Gaga (τρεις).

Σημειώνεται πως τα βραβεία περιόρισαν τις κατηγορίες από 109 σε 78, πυροδοτώντας τις αντιδράσεις διάφορων καλλιτεχνών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν διαδήλωση έξω από το Staples Center, στο σημείο δηλαδή που θα πραγματοποιηθεί η τελετή.