Με όραμα μια ομορφότερη πόλη και πιο ανθρώπινα σχολεία η ΕΛΙΞ συνεργάζεται με το δήμο Αθηναίων και υλοποιεί δύο καλλιτεχνικά προγράμματα στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, από τις 20 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου, με όπλα τους πινέλα, μπογιές και σπρέι, εθελοντές καλούνται να εργαστούν για την εικαστική αναπροσαρμογή δύο σχολείων του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού.

Ειδικότερα, οι «καλλιτέχνες» θα εργαστούν για την ωραιοποίηση των προσόψεων των δύο σχολείων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου Αθηναίων με στόχο την ενδυνάμωση της παρουσίας καλλιτεχνικών στοιχείων στην καθημερινή ζωή των μαθητών των σχολείων αυτών. Στόχος η αναπαραγωγή έργων νέων Ελλήνων καλλιτεχνών σε μεγάλη κλίμακα σε τοίχους προαυλίων ή μεσοτοιχίες πολυκατοικιών που συνορεύουν με τα σχολεία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εθελοντές θα φιλοξενηθούν σε δημοτικό σχολείο του δήμου Αθηναίων. Τουαλέτες, ντους και κουζίνα είναι διαθέσιμα. Ο υπνόσακος και ένα υπόστρωμα είναι απαραίτητα. Δύο από τους εθελοντές της ομάδας, σε βάρδιες που αλλάζουν καθημερινά, θα είναι υπεύθυνοι για τη καθαριότητα του χώρου διαμονής και για την προετοιμασία όλων των γευμάτων της ομάδας.