Η ειρωνική γλώσσα του Γιάννη Σκαρίμπα και η πρωτοφανής θεματική του ενέπνευσαν το Διονύση Τσακνή, που μελοποίησε 12 ποιήματα της συλλογής «Εαυτούληδες» και θα τα παρουσιάσει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στο πλευρό του ο ενορχηστρωτής και σολίστας Δημήτρης Μπαρμπαγάλας και συνεργάτες του, ο τραγουδιστής Γιώργος Μεράντζας και μια ομάδα ηθοποιών-τραγουδιστών (Αποστόλης, Γιώργος και Ειρήνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου).

Τον ίδιο τον Σκαρίμπα ενσαρκώνει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε κείμενα που έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Τσακνής. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός. Συμμετέχει μοντέρνο μουσικό σχήμα καθώς και οι μουσικοί: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, κιθάρες και ο Θωμάς Κωνσταντίνου, τσουμπούς, τζουράς, λαγούτο.

Στην παράσταση ακούγονται τα τραγούδια «Εαυτούληδες», «Τρελός», «Τα ρομπότ», «Ο Σταθμάρχης», «Ο Καμπούρης», «Το εισιτήριο», «Το πορτραίτο της Ελίζε Μαίηλυ», «Το πλοίο (Ο τιτανικός)», «Το φιδάκι», «Χορός Συρτός», «Το βαλς χωρίς ντάμα» όπως και το «Ουλαλούμ» (που ο Τσακνής είχε μελοποιήσει νωρίτερα για τις ανάγκες του δίσκου του «Τι γυρεύεις στον ύπνο μου, πατέρα» του 2007).

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης η ποίηση θα έχει ξανά τον πρώτο λόγο, με μελοποιήσεις στίχων του Τάσου Λειβαδίτη («Την πόρτα ανοίγω το βράδυ»), του Κώστα Τριπολίτη («Ανεμολόγιο») και του Μάνου Ελευθερίου («Στοιχεία ταυτότητας») από τον Διονύση Τσακνή. Συμπράττει δεκαμελής ορχήστρα που απαρτίζεται από σολίστ της κλασικής και έντεχνης ελληνικής μουσικής με με επικεφαλής το Δημήτρη Μπαρμπαγάλα.