Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν αύριο οι καλύτερες ομάδες breakdance από τα Βαλκάνια, που θα διαγωνιστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Breakdance «Battle Of The Best».

Στις 15:30 νέοι και νέες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία και την Τουρκία θα βρεθούν στον πολυχώρο του Μύλου, σε μια ξεχωριστή γιορτή που έχει τη στήριξη του δήμου. Το φεστιβάλ φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη από το 2005 και κάθε χρόνο οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 1.000.

Εκτός από το διαγωνισμό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει hip-hop συναυλίες, σεμινάρια χορού και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, που στόχο έχουν να προωθήσουν στη νεολαία μηνύματα, όπως «Όχι Στα Ναρκωτικά-Ναι στον Αθλητισμό», «Όχι στις Φυλετικές και Κοινωνικές Διακρίσεις».

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη του χορού, να γνωρίσουν νέους από τις χώρες των Βαλκανίων, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, αλλά και να ξεκινήσουν τα πρώτα τους μαθήματα.

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί για ακόμα μια φορά στην πόλη το Thessaloniki Hip Hop Festival, που γίνεται εδώ και δέκα χρόνια για τους απανταχού λάτρεις της hip hop κουλτούρας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον πολυχώρο του Block33.