Ο Κλιντ Ίστγουντ δεν διέφερε σε τίποτα από τους συνομηλίκους του που μεγάλωσαν παρακολουθώντας γουέστερν, τις δεκαετίες του ’30 και του ’40, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας σε ένα σεμινάριο, στο περιθώριο του Φεστιβάλ των Καννών, όπου αφηγήθηκε την πορεία του, από σταρ του κινηματογράφου σε βραβευμένο σκηνοθέτη.

«Κάθε παιδί ήθελε να παίξει σε γουέστερν και όλα ήθελαν να έχουν ένα πιστόλι και να γίνουν καουμπόηδες» είπε ο 86χρονος Ίστγουντ μιλώντας στους θαυμαστές του, σε σεμινάριο αυτό. Παραδέχτηκε επίσης ότι όταν ήταν μικρός του άρεσαν και του ίδιου «πάρα πολύ» τα γουέστερν.

Από πιστολέρο χωρίς όνομα, στα σπαγγέτι-γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε που τον έκαναν διάσημο τη δεκαετία του ’60, ο Ίστγουντ έγινε κατόπιν ο «Επιθεωρητής Κάλαχαν», ο «βρόμικος Χάρι» που παραβίαζε όλους τους κανόνες, όπως μετέδωσε το Reuters.

cldeas7

«Πολλοί θεωρούσαν ότι ήταν πολιτικώς μη ορθή», είπε ο Ίστγουντ για αυτήν την ταινία του 1971 στην οποία σημαδεύει τους «κακούς» με ένα 44άρι Μάγκνουμ και τους ρωτά αν «αισθάνονται τυχεροί» πριν τραβήξει τη σκανδάλη. «Αυτό συνέβη στην αρχή της εποχής στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, όπου όλοι θεωρούμε ότι όλοι είναι πολιτικώς ορθοί (…) αλλά χάσαμε την αίσθηση του χιούμορ», σχολίασε αναφερόμενος στους επικριτές της ταινίας.

«Τέλος πάντων, την έκανα, νόμιζα ότι ήταν ενδιαφέρουσα και αυτό ήταν τολμηρό την εποχή εκείνη και αυτός ήταν και ο μοναδικός λόγος. Μεγάλα όπλα: αυτό ήταν το υπέρτατο παιδικό όνειρο», κατέληξε.

cldeas4 cldeas3 cldeas2 cldeas1 cldeas6