Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δέχτηκε μερικές άκρως δηκτικές κριτικές του βρετανικού Τύπου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Βασιλιάς Αρθούρος: Ο θρύλος του σπαθιού», αλλά ο σκηνοθέτης της ταινίας Γκάι Ρίτσι δίνει τα εύσημα στον πρώην άσσο του ποδοσφαίρου για την ερμηνεία του.

«Μου αρέσει και πιστεύω ότι είναι σπουδαίος στη μεγάλη οθόνη. Τον θεωρώ πολύ ταλαντούχο», δήλωσε ο Ρίτσι στο Reuters, στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, όταν ρωτήθηκε εάν ο Μπέκαμ έχει τη δυναμική να γίνει τόσο καλός στην υποκριτική όσο είναι στο ποδόσφαιρο.

Ο Μπέκαμ, ο οποίος έχει έναν μικρό ρόλο, είπε ότι ήταν «ωραίο που συμμετείχε στην ταινία» και ότι χάρηκε που δοκίμασε αυτή την «πρόκληση» για την οποία ο Γκάι Ρίτσι «τον έριξε στα βαθιά». «Πιστεύω ότι ο κόσμος θα την αγαπήσει. Ξέρετε προφανώς, στις ταινίες του Ρίτσι ξέρεις τι θα πάρεις αλλά εδώ υπάρχουν μικρές εκπλήξεις, λίγη κωμωδία στην πορεία», είπε ο 42χρονος Βρετανός ο οποίος παρέστη στην πρεμιέρα μαζί με τον 18χρονο γιο του Μπρούκλιν.

Την ώρα που πατέρας και γιος φωτογραφίζονταν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, η Βικτόρια Μπέκαμ ανάρτησε μήνυμα στο Twitter δηλώνοντας «περήφανη για τον Ντέιβιντ». Μετά συνέχισε τους πειραματισμούς της στο εργαστήριο, στο πλαίσιο μιας συνεργασίας της με την Estee Lauder.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής είπε πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δεν σκέπτεται να γίνει ηθοποιός.

Μετά την προβολή του τρέιλερ της ταινίας αυτή την εβδομάδα, πολλοί σχολίασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν εντυπωσιάστηκαν διόλου από το υποκριτικό του ταλέντο.

Η ταινία, τη διανομή της οποίας κάνει η Warner Bros, άρχισε την παγκόσμια προβολή της σε ορισμένες χώρες χθες και θα προβάλλεται από αύριο στους βορειοαμερικανικούς κινηματογράφους.