Τα συγχαρητήριά του στη Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος» της Κέρκυρας, που κατέκτησε το χρυσό βραβείο στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ορχηστών «World Orchestra Festival 2016», το οποίο διεξήχθη στη Βιέννη, καθώς και στον αρχιμουσικό της, Σωκράτη Άνθη, που τιμήθηκε με το βραβείο «Εξαίρετου Μαέστρου», έστειλε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς. «Αυτή η διάκριση επιβεβαιώνει την αγάπη και την παράδοση της Κέρκυρας για τη Μουσική», επισημαίνει, στο μήνυμά του, ο υπουργός.

Η ορχήστρα συμμετείχε για δεύτερη φορά στο παγκόσμιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βιέννη. Σ’ αυτό, διαγωνίζονται συγκροτήματα από όλο τον κόσμο, ενώ κατά τη διάρκειά του πραγματοποιούνται σεμινάρια στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συναυλίες.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν εννέα συγκροτήματα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα «Μάντζαρος», η οποία συνεχίζει την παράδοση στην Κέρκυρα, εδώ και 126 χρόνια – (ο βασικός πυρήνας των ιδρυτών της «Μάντζαρος», προέρχεται από μία σοσιαλιστική ομάδα η οποία δραστηριοποιούνταν στην Κέρκυρα στις αρχές του 1890, χωρίς όμως να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, πέραν του ότι στεγάζονταν στην οδό Αγίων Πάντων, διαβάζουμε στην σελίδα της Φιλαρμονικής Εταιρίας) – και κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ευρωπαϊκών ορχηστρών.