«Παραμένω ένα πράγμα: κλόουν. Πράγμα που με τοποθετεί πολύ ψηλότερα από οποιοδήποτε πολιτικό».

Γράφει η Χαρά Κιούση

Μέσα στο πλατύτερο πολιτικό σκηνικό, η σκηνή του Badminton γίνεται μια τεράστια τέντα τσίρκου, όπου η Laterma Magika παρουσιάζει το Wonderful Circus. Το μαύρο θέατρο της Πράγας -γνωστό στο ελληνικό κοινό που αγάπησε τις ανατροπές του- εντυπωσιάζει με το πολυμεσικό θέαμα που ψυχαγωγεί με ποιότητα.

Ο μαριονετίστας και εμπνευστής της νεανικής τσέχικης θεατρικής τέχνης Ζιρι Σρνετς, ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Έβλαντ Σορμ, ο εμπνευσμένος σκηνογράφος Γιόζεφ Σβόμποντα και ο cult σκηνοθέτης Γιαν Σβενκμάγιερ κυρίευσαν τις αισθήσεις με το συναρπαστικό τους δημιούργημα. Η γνωστή παραβολή των κλόουν που ξεπηδούν από αυγά, επιδιώκοντας να εκπληρώσουν τον προορισμό τους, αναζητά τη θεατρική μαγεία.

Δυο κλόουν αρχίζουν το ταξίδι τους στην ομορφιά και στην αιώνια νεότητα, προσπαθώντας να αποφύγουν τις παγίδες που στήνει ο πανούργος δημιουργός τους γητευτής. Το πεπρωμένο τους, άλλοτε μπουφόνικο αστείο κι άλλοτε τρυφερό και στοχαστικό «είναι μια γλυκόπικρη αλληγορία για τον αγώνα του ανθρώπου να πραγματώσει τα ιδανικά του».

Οι δυο κλόουν ξεπερνούν τις τρικλοποδιές μπαινοβγαίνοντας πολύ φυσικά σ’ ένα κόσμο εικονικό, που προβάλλεται σε μια πανοραμική οθόνη. Ζουν υπέροχες περιπέτειες σ’ ένα μοντέρνο τσίρκο που το περιβάλλει η ομορφιά της μαγευτικής φύσης, το τσιγγάνικο πάθος, η μαγεία του παλιού κουκλοθέατρου και η δύναμη των άγριων ζώων.

Γοητευτικές χορογραφίες, παντομίμα, μαριονέτες που εναλλάσσονται με πανέμορφες κινηματογραφημένες σκηνές από την τσέχικη ύπαιθρο, δημιουργούν μια απίστευτα όμορφη παράσταση με αστείρευτο χιούμορ.

Πληροφορίες

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, ώρες: 19:00

Εισιτήρια

Ε Ζώνη: 20€ (10€)*

Δ Ζώνη: 26€ (13€)*

Γ Ζώνη: 32€ (16€)*

Β Ζώνη: 40€ (20€)*

Α Ζώνη: 48€ (24€)*

*50% έκπτωση σε όλα τα παιδικά σπουδαστικά και εισιτήρια ανέργων

Προπώληση: 2108840600, www.abcd.gr, www.viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt, Reload

Θέατρο Badminton

Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής

Τηλέφωνο: 210 8840600