Ξεκινάει σήμερα στην Τρίπολη, ως υποστηρικτική ενέργεια της υποψηφιότητας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Arcadia Screenings», στο Cine Ville Τρίπολης με avant premiere την ταινία «Αρκαδία Χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Τα εγκαίνια του κινηματογραφικού φεστιβάλ θα γίνουν αύριο Πέμπτη, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και στις 18:00 το απόγευμα, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, ενώ μήνυμα θα στείλει από το Παρίσι, ο σκηνοθέτης και επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης του TRIPOLIS – ARCADIA 2021, Κώστας Γαβράς.

Το Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι η πρώτη δράση ενός σημαντικού, φιλόδοξου αλλά και απαιτητικού σχεδιασμού, που περιλαμβάνει πολιτιστικές παρεμβάσεις για την προβολή των τοπικών καλλιτεχνών και δημιουργών, αλλά ταυτόχρονα και την ανάδειξη της Τρίπολης ως του νέου πολιτιστικού κέντρου της Πελοποννήσου.

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό με πανελλήνια ακτινοβολία και προς επίτευξη του στόχου αυτού, κινητοποιεί την μαθητική, εκπαιδευτική και πανεπιστημιακή κοινότητα της Αρκαδίας. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η ανακοίνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάνω τη δική μου ταινία», που θα περιλαμβάνει τρία εργαστήρια για νέους δημιουργούς το Φεβρουάριο, Απρίλιο και Οκτώβριο του 2016.

Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ιωλκός, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή του διαγωνισμού ποίησης, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μια συλλογής τριάντα έργων από πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές μέσα στο 2016.