Αν και το ελληνικό κοινό δεν είναι πολύ εξοικειωμένο με το μιούζικαλ, οι λάτρεις του τά βγαλαν πέρα παρά την κρίση κι’ έζησαν στο Μπάντμιντον μια αξέχαστη βραδιά. Η πλειονότης των θεατών ήταν ώριμης ηλικίας, που στα τραγούδια των ΑΒΒΑ νοστάλγησαν τα πάρτι των νιάτων τους.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Το επιβεβαίωσε το ρυθμικό τους πήγαινε – έλα και το χαρούμενο τραγουδιστικό τους σιγοντάρισμα. Οι νεώτεροι πήραν μια ιδέα για την γενιά των 70s και των 80s και μια γεύση από τα παιδιά των λουλουδιών. Εν ολίγοις όλοι εισέπραξαν την νεανική ορμή και εξωστρέφεια των καλλιτεχνών , που με έντονη θεατρικότητα παρουσίασαν ένα διασκεδαστικό και χαρούμενο μιούζικαλ.

Οι νέοι χορευτές αναπτύσσουν τις χορευτικές τους ικανότητες, ενώ οι μεγαλύτεροι συμπράττουν  με την καλλιτεχνική τους εμπειρία, σ’ ένα παραδοσιακό χορευτικό ρυθμό που σε βγάζει στο φως.     Εύθυμη διάθεση, ξεσηκωτική μουσική, τραγούδια αγαπημένα που οι στίχοι τους πλέκονται με μια ιστορία έρωτα, φιλίας και προσωπικών επιλογών με happy end, σε παρακινούν να σηκωθείς και να χορέψεις. Να το ρίξεις λίγο έξω, κάτι που τόχουμε όλοι ανάγκη και να ευχηθούμε καλά στέφανα στο θεατρικό ζευγάρι. Γάμος είν’ αυτός και μάλιστα ένας γάμος σ’ ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, που προβάλει την ομορφιά του παγκόσμια.

Νύφη -την υποδύεται με χάρη  η Sara Poyzer-, μια νεαρή  που ζει με την Αγγλίδα μητέρα της, από γεννησιμιού της στο νησί. Παραμονές του γάμου της, βασανίζεται ν’ ανακαλύψει την ταυτότητα του άγνωστου πατέρα της. Το νεανικό ημερολόγιο της μαμάς της θα δώσει την απάντηση και θα της ανοίξει νέους ορίζοντες.

Τα κοστούμια είναι σχετικά με θαλασσινές δραστηριότητες, απλής τελετής γάμου και κάποια είναι χαρακτηριστικά του συγκροτήματος των ΑΒΒΑ. Το σκηνικό δεν ανταποκρίνεται στον πλούτο που συνηθίσαμε στα ξενόφερτα μιούζικαλ και αυτό που ανεβάζει την παράσταση, είναι  αναμφίβολα τα εξαιρετικά τραγούδια, που απέδωσαν οι όμορφες φωνές των καλλιτεχνών. ‘Οπως και νά χει όμως η παράσταση είναι έξω καρδιά και ο θεατής έχει την αίσθηση της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Εξάλλου «ο χορός σώζει από την θλίψη».

Συντελεστές

Μουσική/στίχοι: Benny Andersson και Björn Ulvaeus

Κείμενο: Catherine Johnson

Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd

Χορογραφίες: Anthony Van Laast

Σχεδιασμός παραγωγής: Mark Thompson

Σχεδιασμός φώτων: Howard Harrison

Σχεδιασμός ήχου: Andrew Bruce & Bobby Aitken

Μουσική επιμέλεια, επιπλέον υλικό και ενορχηστρώσεις: Martin Koch

Το MAMMA MIA! International Tour είναι σε παραγωγή των Judy Craymer, Richard East και Björn Ulvaeus για την LITTLESTAR, σε συνεργασία με τις Universal Stage Entertainment και NGM.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Sara Poyzer (Donna Sheridan), Niamh Perry (Sophie Sheridan), Shobna Gulati (Tanya), Sue Devaney (Rosie), Richard Standing (Sam Carmichael), Mark Jardine (Harry Bright), Michael Beckley (Bill Austin), Justin Thomas (Sky).

Ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Carlton Edwards.