Έντεκα χιλιάδες εισιτήρια αποφάσισε να δώσει σε μειωμένη τιμή το Εθνικό Θέατρο για τις παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» που αφορούν την 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

«Στις πολύ δύσκολες και ιδιαίτερες στιγμές που βιώνουν όλοι οι Έλληνες το θέατρο είναι διέξοδος. Με αφετηρία αυτό το δεδομένο, η Πρώτη Κρατική Σκηνή αποφάσισε να προσφέρει για τις δυο παραστάσεις της κωμωδίας του Αριστοφάνη “Εκκλησιάζουσες” στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 11.000 εισιτήρια στην ενιαία τιμή των 8 ευρώ. Τα εισιτήρια αφορούν στο άνω διάζωμα», γράφει η ανακοίνωση του Εθνικού θεάτρου

Το έργο είναι σε μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Γαβαλά, η μουσική και οι στίχοι του Κωστή Μαραβέγια.

Διανομή (με αλφαβητική σειρά), Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος, Δανάη Σκιάδη και Γιωργής Τσουρής

Χορός: Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωσταντή, Βαλερία Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

● 15 Ιουλίου, Kηποθέατρο Δήμου Αλεξανδρούπολης
● 18 Ιουλίου, Κατερίνη, Αρχαίο Θέατρο Δίον
● 8 Αυγούστου, Πάτρα, Ρωμαϊκο Ωδείο
● 10 Αυγούστου, Ολυμπία
● 23 Αυγούστου, Νέα Μάκρη
● 28 Αυγούστου, Λάρισα
● 31 Αυγούστου, Θεσσαλονίκη
● 3 Σεπτεμβρίου, Ηρώδειο
● 7 Σεπτεμβρίου, Βριλήσσια
● 10 Σεπτεμβρίου, Βύρωνας
● 13 Σεπτεμβρίου, Ελευσίνα
● 19 Σεπτεμβρίου, Νέα Σμύρνη
● 21 Σεπτεμβρίου, Παπάγου
● 23 Σεπτεμβρίου, Ηλιούπολη

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις της Επιδαύρου γίνεται από το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, στοά Πεσμαζόγλου 39).