Μια λέξη θα σας πω: Διασκέδαση! Ναι καλά ακούσατε, διασκέδαση μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Διασκέδαση για όλους τους μικρούς μας φίλους αλλά ταυτόχρονα και περιβαλλοντολογική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων  θα στηθεί μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί (Πειραιώς 100, Γκάζι), μεταμορφώνοντάς την για τέσσερις ημέρες σε Μικρόπολις!

Συγκεκριμένα, σε κάθε γωνιά της Μικρόπολις ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών! Ακολουθούν τα ίχνη της Monachus monachus, της Caretta caretta, του λύκου και της καφέ αρκούδας… Μεταμορφώνονται σε λιλιπούτειους διαδηλωτές, αυστηρούς τροχονόμους, ευσυνείδητους πεζούς και προσεκτικούς ποδηλάτες! Ξεδιαλέγουν ανθρωπιστικό υλικό και το προετοιμάζουν για αποστολή. Παρακολουθούν εκπληκτικά σόου ρομποτικής, κομποστοποιούν, παίζουν με αληθινά σκυλάκια και συνειδητοποιούν γιατί είναι τόσο ωραίο να είμαστε διαφορετικοί! Εντυπωσιάζονται από αληθινές ιστορίες διάσωσης και γνωρίζουν από κοντά όλους εκείνους τους «μεγάλους» που ξέρουν πώς να κάνουν τη διαφορά!

Σε κάθε βήμα τους μαθαίνουν και κάτι καινούργιο! Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται μέσα από πολυβραβευμένα βίντεο κλίπ, οπτικοαουστικά κουίζ, ταινίες κινούμενων σχεδίων και ψηφιακά παιχνίδια! Συμμετέχουν σε μουσικοπαραμυθένια εργαστήρια, φτιάχνουν το δικό τους καρτούν, κατασκευάζουν κούκλες με χαρτοπολτό και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Δημιουργούν με την τεχνική του οριγκάμι αλλά και με πηλό. Παίζουν παιχνίδια αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας! Χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς της υγείας, της ευεξίας και της Μεσογειακής Διατροφής…, ενθουσιάζονται με τις αμέτρητες εκπλήξεις που κρύβει η Μικρόπολις!

«Ξεναγός» των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ! Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική! Ένα φθινοπωρινό πρωινό, το αγαπημένο της κίτρινο μπαλόνι της φεύγει μέσα από τα χέρια… Το ακολουθεί προσπαθώντας να το πιάσει και αυτό την οδηγεί έξω από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή πύλη της Μικρόπολις, της πολιτείας «θαύμα!», μόνο για παιδιά.