Λίγη ώρα απομένει για την έναρξη του τελικού της Eurovision και εκατοντάδες χιλιάδες φανατικοί του θεσμού έχουν συγκεντρωθεί στο Ντίσελντορφ. Και βέβαια η περσινή νικήτρια Λένα ελπίζει ότι θα πάρει και φέτος την πρωτιά, παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός.

Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν με πολλούς να ποντάρουν σε νίκη της Γαλλίας. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά εδώ και τριάντα χρόνια που η Γαλλία κερδίζει στο διαγωνισμό, παρόλο που ο εκπρόσωπος της τενόρος Amauri Vassili θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον pop διαγωνισμό.

Ανάμεσα στα φαβορί και η Ιρλανδία αλλά και η Εσθονία. Όσο για τη Βρετανία ευελπιστεί ότι φέτος θα δώσει ένα τέλος στο διασυρμό της καθώς τα τελευταία οκτώ χρόνια καταλήγει στις τελευταίες θέσεις.

Ο διαγωνισμός της Eurovision τον οποίο παρακολουθούν κάθε χρόνο περίπου 125 εκατομμύρια άνθρωποι μεταδίδεται επίσης σε Αυστραλία, Αίγυπτο, Ιορδανία, Κορέα ακόμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 25 χώρες, με τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία να περνούν απευθείας από τον πρώτο γύρο.