Εβδομήντα τρεις χορευτικές ομάδες, ενενήντα χορογραφίες, εικοσιπέντε μέρες χορού. Μια συμμετοχή ρεκόρ για το 10ο Φεστιβάλ Χορού που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 18 Μαΐου έως 11 Ιουνίου . Φέτος στο Φεστιβάλ συγκεντρώνεται ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και όλοι οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους χωρίς αμοιβή.

Για πρώτη χρονιά στο Φεστιβάλ διοργανώνεται η εβδομάδα ATHENS DANCE WEEK από τις 22 εως τις 28 Μαΐου, στην καρδιά δηλαδή του Φεστιβάλ, που θα εμπλουτιστεί με τις «Εκτός σκηνής» εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους της Αθήνας, σε στούντιο χορού, εκθεσιακούς χώρους και μουσεία, όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Στις 27 και 28 Μαΐου τέσσερις από τις ομάδες θα χορέψουν στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Βράχο και πάνω από τα αρχαία εκθέματα που φαίνονται από το γυάλινο πάτωμα.

Στα 10 χρόνια του Φεστιβάλ έχουν παρουσιαστεί συνολικά 475 έργα ελλήνων δημιουργών.

Το 10ο Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την Αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου της Αθήνας, του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη και τη συμμετοχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.