Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας ταξιδεύει μέχρι την Ελλάδα, ώστε να αποδράσουν οι θεατές από τη μονότονη πραγματικότητα της καθημερινότητας και να γίνουν πάλι παιδιά. Το ζωντάνεμα άψυχων αντικειμένων, ένα ταξίδι σε άγνωστες ηπείρους, πετώντας πάνω από τη Χώρα των Θαυμάτων μαζί με τους ηθοποιούς υπόσχεται το «μαύρο θέατρο» σττη σκηνή του θεάτρου «Badminton» στις 18, 19 και 20 Μαρτιου με την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και τα «Ταξίδια του Γκιούλιβερ». Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή των παγκοσμίως γνωστών παραμυθιών του Λ. Κάρολ και Τζ. Σουΐφτ, ένα θέαμα μαγικό, με μαύρο φως, χωρίς λόγια, για όλη την οικογένεια.

Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του «μαύρου θεάτρου» με την παράλληλη προβολή που γίνεται σε μεγάλη οθόνη, με τις υπερμεγέθεις μαριονέτες και τα διάφορα τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται, και με τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή κάνουν το παραμύθι ελκυστικό για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Το Κρατικο Μαύρο Θέατρο της Πραγας “Fantasy Production” έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, και έχει βραβευτεί, εκτός από την Τσεχία, στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου και στο διεθνές φεστιβάλ μουσικού θεάτρου του Κάρντιφ.

Η τέχνη του «μαύρου θεάτρου» στηρίζεται στο μαύρο που δεν φαίνεται πάνω στο μαύρο. Οι ηθοποιοί-χειριστές των διαφόρων αντικειμένων είναι ντυμένοι στα μαύρα και παίζοντας μπροστά από το μαύρο βελούδινο φόντο της σκηνής γίνονται αόρατοι για τους θεατές. Έτσι, τα πολύχρωμα αντικείμενα που χειρίζονται φαίνονται σαν να αιωρούνται στον αέρα και ζουν τη δική τους ανεξάρτητη ζωή. Σημαντικό στοιχείο της παράστασης είναι ο ιδιαίτερος φωτισμός που χρησιμοποιείται, ο οποίος αναδεικνύει τα χρώματα στα σκηνικά, στα αντικείμενα αλλά και στις ανθρώπινες φιγούρες.

Δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα. Οι πρωταγωνιστές είναι κυρίως οι αόρατοι μαυροντυμένοι ηθοποιοί, που είναι μαζί και κουκλοπαίκτες και χορευτές και μίμοι. Κρατώντας μια παιδική, αλλά όχι παιδιάστικη οπτική, που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και στα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές, το «μαύρο θέατρο», χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά, είναι γεμάτο ποίηση, και τελικά απευθύνεται σε όσους έχουν διατηρήσει μέσα τους την παιδική τους ματιά.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 18/3: 20.30
Σάββατο 19/3: 20.30
Κυριακή 20/3: 17.00