Οι χολιγουντιανές υπερπαραγωγές δεν μπορούν έτσι κι αλλιώς να περιμένουν λόγω της πειρατείας, οπότε μεγάλο μέρος του αμερικανικού καλοκαιριού μετακομίζει ταυτόχρονα στις θερινές και τις multiplex οθόνες μας.

Οι ευρωπαϊκές και ανεξάρτητες ταινίες αναπαύονται προσωρινά, περιμένοντας να ξεσφίξουν οι ζέστες και να δώσουν οι Νύχτες Πρεμιέρας το σύνθημα για την επιστροφή μας στην καινούργια χειμερινή σεζόν.

Inception
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Κεν Γουατανάμπε, Μάικλ Κέιν, Τζότζεφ Γκόρντον-Λέβιτ
Ο δημιουργός της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης» κάνει διάλειμμα από τις χρυσοφόρες περιπέτειες του Μπάτμαν κι επιστρέφει στο κλίμα των πρώτων του θρίλερ («Following», «Memento»). Το πιο αναμενόμενο φιλμ του καλοκαιριού έχει γυριστεί με άκρα μυστικότητα κι ενώ μόνο ένα teaser υπήρχε για μήνες διαδικτυακά διαθέσιμο, οι πληροφορίες διοχετεύονταν στον Τύπο με το σταγονόμετρο: ο Ντομ Κομπ είναι ένας περιζήτητος και διαρκώς καταδιωκόμενος κλέφτης ονείρων και αναμνήσεων. Τώρα, μια τελευταία δουλειά τού δίνει την τέλεια ευκαιρία να ξεμπλέξει, αρκεί αυτήν τη φορά να «φυτέψει» μια μυστική ιδέα και όχι να την κλέψει. Θυμίζει «Matrix» ή μου φαίνεται; Ο Ντι Κάπριο, πάντως, ετοιμάζεται για ακόμη ένα super hit, μετά το «Νησί των Καταραμένων», ενώ από το ρόλο της Αριάδνης (βοηθάει τον ήρωα να βγει από το λαβύρινθο) πέρασαν οι Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ, Έμιλι Μπλαντ, Κίρα Νάιτλι και Έμα Ρόμπερτς, προτού αυτός καταλήξει στην Έλεν Πέιτζ («Juno»).

Toy Story 3
Σκηνοθεσία:
Λι Άνκριτς
Μπορεί η Pixar να άφησε έντεκα ολόκληρα χρόνια να περάσουν, ωστόσο τον Γούντι, τον Μπαζ και τους φίλους τους δεν τους ξέχασε! Τώρα τους ρίχνει και πάλι σε περιπέτειες, καθώς ο Άντι, ο ιδιοκτήτης τους, φεύγει για το κολέγιο και τα παιχνίδια του καταλήγουν αρχικά σε μια κούτα και κατόπιν σε έναν παιδικό σταθμό, έρμαια στα χέρια πιτσιρίκων με άγριες διαθέσεις. Εκείνος θα τα αναζητήσει ξανά, χωρίς να ξέρει πού βρίσκονται, οπότε η λύση είναι μια γεμάτη σασπένς και απρόοπτα απόδραση σε θεαματικό 3-D. Ο Λι Άνκριτς (συν-σκηνοθέτης των «Ψάχνοντας τον Νέμο», «Μπαμπούλας Α.Ε.», «Toy Story 2») καθοδηγεί την animated δράση, με τους Τομ Χανκς, Τίμοθι Ντάλτον, Μάικλ Κίτον, Τζόαν Κιούζακ, Γούπι Γκόλντμπεργκ και Τιμ Άλεν να δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες.

Έκλειψη Twilight Saga: Eclipse
Σκηνοθεσία:
Ντέιβιντ Σλέιντ
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ, Τέιλορ Λότνερ, Μπίλι Μπερκ
Η Μπέλα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον Έντουαρντ και τον Τζέικομπ, η σύγκρουση μεταξύ βαμπίρ και λυκανθρώπων συνεχίζεται, ενώ μια σειρά από φόνους αναστατώνει το Σιάτλ και βάζει καινούργιους, επικίνδυνους παίκτες στο παιχνίδι. Επτακόσια εκατομμύρια δολάρια μετά τη «Νέα Σελήνη», η πένα της Στέφενι Μέγερ καθοδηγεί στα σίγουρα το αγωνιώδες τρίτο (και αρχικά τελευταίο) κεφάλαιο της νεο-ρομαντικής ταινίας τρόμου-φαινόμενο, με τον Ντέιβιντ Σλέιντ του δεξιοτεχνικού «30 Μέρες Νύχτα» να αντικαθιστά τον απρόσωπο Κρις Γουέιτζ στη σκηνοθετική καρέκλα. Οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ και Καταλίνα Σαντίνο Μορένο προστίθενται στο καστ, ενώ η φιλολογία για το επερχόμενο «Breaking Dawn» έχει ήδη ξεκινήσει. Η πρεμιέρα τοποθετείται στις 18/11/2011 και σκηνοθέτης θα είναι ο Μπιλ Κόντον («Dreamgirls», «Θεοί και Δαίμονες»).

I Love you Philip Morris
Σκηνοθεσία:
Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα
Πρωταγωνιστούν: Τζιμ Κάρεϊ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Λέσλι Μαν
Σε αυτούς τους πολιτικά ορθούς καιρούς, μην πάει ο νους σας σε τσιγάρα κι εταιρείες καπνού. Αλλά ούτε και σε μια… straight ερωτική ιστορία. Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ-Φίλιπ Μόρις και ο Τζιμ Κάρεϊ-Στίβεν Ράσελ είναι συγκρατούμενοι κι ερωτεύονται. Όταν ο Μόρις απελευθερώνεται, λοιπόν, ο –παντρεμένος με παιδιά– Ράσελ δραπετεύει για να τον συναντήσει. Συλλαμβάνεται, ξαναδραπετεύει, ξανασυλλαμβάνεται και δώσ’ του πάλι από την αρχή… Μοιάζει με τρελή κωμωδία, βασίζεται σε αληθινή ιστορία και υπογράφεται από το δίδυμο των σεναριογράφων του ιερόσυλα απολαυστικού «Ο Αϊ-Βασίλης Είναι… Λέρα», το οποίο δηλώνει ότι το ρομαντικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του διαθέτει πολλά δραματικά στοιχεία.

Knight and Day
Σκηνοθεσία:
Τζέιμς Μάνγκολντ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Πολ Ντάνο
Μετά το «Επιχείρηση Βαλκυρία» και πριν από τις «Επικίνδυνες Αποστολές ΙV», ο Τομ Κρουζ αναζητούσε μια ανάλαφρη περιπέτεια, την οποία βρήκε στο κωμικο-ρομαντικό action σενάριο του «Knight and Day». Αποσύρθηκε, λοιπόν, από το πολυδιαφημισμένο «The Tourist» με την Αντζελίνα Τζολί, προτιμώντας την παρήγορη συντροφιά της Κάμερον Ντίαζ, με την οποία είχαν συνεργαστεί στο «Vanilla Sky». Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τζέιμς Μάνγκολντ («Walk the Line»), οι δυο τους υποδύονται ένα αταίριαστο, υπό φυγή ζευγάρι, το οποίο δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, καταδιώξεις, ανατροπές και ρομάντζο στο «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» του καλοκαιριού, με γυρίσματα στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σάλτζμπουργκ, την Τζαμάικα και την Ανδαλουσία.

Πηγή: Athinorama.gr