Σάλο έχει προκαλέσει το τραγούδι που στέλνει το Ισραήλ στη Eurovision λόγω αναφορών στη Χαμάς. Υπό εξέταση είναι το εάν τελικά οι διοργανωτές του θα επιτρέψουν τη συμμετοχή, καθώς δήλωσαν ότι το εξετάζουν.

Οι στίχοι από τη συμμετοχή του Ισραήλ «October Rain», που τραγουδά η Eden Golan, διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Israel Hayom», οι στίχοι του τραγουδιού περιλαμβάνουν τα εξής: «Δεν έχει μείνει αέρας για να αναπνεύσεις» και «Ήταν όλα καλά παιδιά, το καθένα από αυτά».

Το τραγούδι, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (23/2) το Mega και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, αναφέρεται επίσης στα «λουλούδια», τα οποία είναι στρατιωτικός κωδικός για τους νεκρούς του πολέμου.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διεξάγει τον διαγωνισμό -που θα διεξαχθεί στο Μάλμο της Σουηδίας τον Μάιο- χαρακτηρίζει τον διαγωνισμό τραγουδιού ως μη πολιτικό γεγονός. Οι διαγωνιζόμενοι ενδέχεται να αποκλειστούν, αν παραβιάσουν αυτόν τον κανόνα.