Σε όποιον δεν αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, να σηκώσει το χέρι του και να αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι παραμένουν και ανακαλύπτουν πού μπορείτε να φάτε τις καλύτερες στην Αθήνα. Εντάξει, κακά τα ψέματα, οι τηγανητές πατάτες είναι από τα αγαπημένα φαγητά (ή συνοδευτικό) των περισσότέρων.

Και σίγουρα οι πιο πολλοί, θα έχουν να θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια, όταν δεν μας άρεσε το φαγητό της ημέρας, η γιαγιά κυρίως, έβαζε μια τηγανιά πατάτες για να μη μείνουμε νηστικοί. Οι τηγανητές πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό και παντός καιρού, ωστόσο όταν βγαίνουμε έξω δεν πετυχαίνουμε πάντα τις καλύτερες. Τα περισσότερα εστιατόρια σερβίρουν προτηγανισμένες και είτε θα είναι άψητες, είτε κρύες, και γενικά δεν τρώγονται. Ωστόσο, εμείς σας έχουμε παρακάτω πού μπορείτε να φάτε τις καλύτερες στην Αθήνα.

Ρακουμέλ

Το γνωστό κρητικό μεζεδοπωλείο σερβίρει, εκτός από κρητικές λιχουδιές, και από τις καλύτερες τηγανητές πατάτες της πόλης. Φρεσκοκομμένες και καλοτηγανισμένες δεν έχουν καμία διαφορά με τις σπιτικές. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με μυζήθρα, με στάκα και τηγανητά αυγά.
Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια

ΦΙΤΑ

Στο μαγαζί του Νέου Κόσμου θα βρείτε τις top τραγανές τηγανητές πατάτες, που μοιάζουν με τσιπς. Είναι σπιτικές, ενώ οι περισσότεροι τις συνοδεύουν με την ταραμοσαλάτα του ΦΙΤΑ. Κάτι ξέρουν.
Ντούρμ 1, Νέος Κόσμος

Άνετον

Ένα από τα πρόχειρα φαγητά που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά ήταν τα τηγανητά αυγά με πατάτες τηγανητές και φέτα. Ε, αυτό το πιάτο των παιδικών μας χρόνων θα το βρείτε στο Άνετον. Μπορείτε, όμως να απολαύσετε και τις πατάτες από τη Νάξο, με ρίγανη και τριμμένη φέτα βαρελίσια επάνω.
Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα

Άστερ

Οι «αστεροπατάτες» έχουν την τιμητική τους στο γνωστό εστιατόριο των Πετραλώνων. Μη σας ξεγελάει το μεγάλο μέγεθός τους, οι κυδωνάτες πατάτες του Άστερ είναι πεντανόστιμες και τραγανές και μπορείτε να τις απολαύσετε μόνες τους ή με κάποιο συνοδευτικό στα υπέροχα πιάτα τους.
Τρώων 48, Πετράλωνα