Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, θυμόμαστε πως στα νιάτα μας (εντάξει ακούγεται κάπως) για την έξοδό μας επιλέγαμε τα μοδάτα κλαμπ της εποχής μας, κουτούκια, ελληνάδικα και μπαράκι στις μεγάλες πίστες που τότε λειτουργούσαν και τις καθημερινές.

Σήμερα, όμως, η νέα γενιά πώς διασκεδάζει; Ποια είναι τα στέκια τους; Έχουν αλλάξει οι προτιμήσεις; Πού βγαίνει στην Αθήνα η Gen Z; Πολλές οι απορίες και παρακάτω σας έχουμε τα αγαπημένα στέκια της νεολαίας, η οποία – και αυτό δεν αλλάζει ποτέ – προτιμά μια πιο οικονομική και παρεΐστικη διασκέδαση.

Καραγκιόζης

Ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της νεολαίας, βρίσκεται στον πεζόδρομο των Εξαρχείων. Ο Καραγκιόζης αποτελεί σημείο συνάντησης για τις παρέες, ανήκει στην κατηγορία των καφενείων που σερβίρει μερακλίδικο ελληνικό καφέ, απίθανα γλυκά, αλλά και μεζεδάκια. Συχνά φιλοξενεί και ζωντανή μουσική, ενώ τα ακούσματα είναι κυρίως εντεχνολαϊκά.
Κωλέττη 33, Εξάρχεια

Τα Κανάρια

Ένα αγαπημένο στέκι της νεολαίας και των διανοούμενων, τα Κανάρια βρίσκονται στη γωνία των οδών Κεραμεικού με Πλαταιών και θυμίζει έντονα παλιό καφενείο του χωριού. Το καφενείο λειτουργεί από το 1937 και μάλιστα ο πρώτος ιδιοκτήτης του είχε πολλά καναρίνια, εξ’ ου κι η ονομασία του. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε οικονομικό καφέ και φτηνούς αλλά εκλεκτούς μεζέδες, που θα τους διαλέξετε από έναν κατάλογο γραμμένο στο χέρι. Η ρετρό διακόσμησή του σε ταξιδεύει πραγματικά πίσω στον χρόνο.
Κεραμεικού 88 & Πλαταιών, Κεραμεικός

Barett

Από τη λίστα της Gen Z δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ένα ινσταγκραμικό στέκι. Στο Barett ξεχωρίζει η διακόσμησή του ενώ εκτός από απίθανες φωτογραφίες για το Instagram, εδώ μπορείς να χαλαρώσεις με την παρέα σου με τις ώρες. Στον πάνω όροφο φιλοξενούνται κατά καιρούς εκθέσεις φωτογραφίας.
Πρωτογένους 11, Ψυρρή

Acapus

Πρόκειται για τον πρωτοπόρο της κατηγορίας. Το Acapus άνοιξε τις πόρτες του το 1994 στο Παγκράτι, κάνοντας τη διαφορά κι ανοίγοντας τον δρόμο. Εκκεντρικός και ατμοσφαιρικός χώρος, θυμίζει Game of Thrones. Εκεί θα βρεις εκατοντάδες επιτραπέζια παιχνίδια, από τα πιο δημοφιλή μέχρι τα πιο σπάνια.
Λάσκου Β 39, Παγκράτι