Τα τέσσερα μέλη του κορυφαίου γυναικείου συγκροτήματος της K-pop BLACKPINK, αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τα ατομικά τους συμβόλαια με την YG Entertainment ενώ παραμένει η συνεργασία τους με την εταιρεία ως συγκρότημα.

«Συμφωνήσαμε να μην προχωρήσουμε σε πρόσθετα συμβόλαια για τις ατομικές δραστηριότητες των μελών», ανέφερε σε δήλωσή της η YG Entertainment στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Xsportsnews, σύμφωνα με το Soompi. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες των BLACKPINK και θα ενθαρρύνουμε τις ατομικές δραστηριότητες των μελών με θερμή καρδιά».

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση από τη Jennie, ότι ξεκινά τη δική της δισκογραφική εταιρεία με την ονομασία Odd Atelier (OA). Την περιέγραψε ως «έναν χώρο που στοχεύει στη δημιουργία νέων πραγμάτων που προσελκύουν την προσοχή με διαφορετικό τρόπο από ό,τι είναι συνηθισμένο ή αναμενόμενο».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, και τα τέσσερα μέλη -οι Jennie, Jisoo, Rosé και Lisa- υπέγραψαν «αποκλειστικό συμβόλαιο για δραστηριότητες» του γκρουπ με την YG Entertainment μετά από διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορυφαίο νοτιοκορεάτικο συγκρότημα έκανε το ντεμπούτο του το 2016 με το τραγούδι «Whistle» και την YG Entertainment στο πλευρό του σημειώνοντας τεράστια, παγκόσμια επιτυχία με σημαντικές συνεργασίες.

Το 2023 δεν κυκλοφόρησαν καμία νέα μουσική γιατί έκαναν παγκόσμια περιοδεία αλλά εξακολουθούν να κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα των K-pop καλλιτεχνών στο Spotify για το έτος, όπως αναφέρει το ΝΜΕ.

Πρώτο K-Pop συγκρότημα επικεφαλής σε φεστιβάλ στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο

Οι Blackpink ολοκλήρωσαν την παγκόσμια περιοδεία τους «Born Pink στις 17 Σεπτεμβρίου» στη Σεούλ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη παγκόσμια περιοδεία που έχει κάνει ποτέ ένα K-pop girl group. Η YG ισχυρίζεται ότι την περιοδεία παρακολούθησαν 2,11 εκατ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σε 66 εμφανίσεις σε 34 πόλεις.

Το εν λόγω γκρουπ έγινε το πρώτο ασιατικό συγκρότημα και συγχρόνως K-pop girl group που ήταν επικεφαλής του φεστιβάλ Coachella στις ΗΠΑ, καθώς και το πρώτο K-pop γκρουπ που ήταν επικεφαλής ενός μεγάλου φεστιβάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο στο φεστιβάλ BST Hyde Park.

Περισσότερες προβολές στο Youtube

Οι Blackpink είναι επίσης το πρώτο γυναικείο συγκρότημα που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard 200 και κατέχουν επίσης το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για το μουσικό κανάλι με τις περισσότερες προβολές στο YouTube για ένα συγκρότημα.