Ανακαλύψτε γευστικούς θησαυρούς που δεν περιμένατε να ανακαλύψετε σε outsider γειτονιές της Αττικής. Από το Μαρούσι μέχρι το Πέραμα, το τραπέζι γεμίζει με νόστιμα μαγειρευτά, εμπνευσμένους μεζέδες, φρέσκα ψαράκια και θαλασσινά.

Πάρτε μαζί σας την καλή σας διάθεση και τα υπόλοιπα αφήστε τα στους μαέστρους της κουζίνας. Καλή σας απόλαυση!

Ζωοδόχος Πηγή

Οι λαχανοντολμάδες είναι συνταγή της γιαγιάς Μαρίας…#greekfood #zoodoxospigioinomageirion #piraeus

Posted by Ζωοδόχος Πηγή Οινομαγειρίον on Monday, February 24, 2020

Για να βρεθείς εδώ θα πρέπει να έρθεις συστημένος, καθώς βρίσκεται σχεδόν κρυμμένο σε ένα στενάκι στα Καμίνια. Η κουζίνα του ανταποκρίνεται στη φήμη του, γι’ αυτό και αποτελεί λόγο για να βρεθεί κανείς στην περιοχή. Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά.

Ο Μόσχος

Ο Μόσχος

Λίγα βήματα από τις γραμμές του τρένου στο σταθμό Ταύρος (Λ. Ειρήνης και Ελένης), η ταβέρνα «ο Μόσχος» φημίζεται σε όσους την γνωρίζουν για το ολόφρεσκο ψαράκι της και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα «τηγάνια» της Αθήνας. Γαύρος, σαρδελίτσα, μαριδάκι, καλαμάρι και όστρακα είναι μερικά από τα όσα φιγουράρουν στο κατάλογό του. Μικρά ψαράκια δηλαδή και θαλασσινά, συνοδευμένα με τις άπαιχτες τηγανιτές πατάτες και τις σαλάτες του καταλόγου.

Μπάρμπα Σταύρος

Πεϊνιρλί Μπάρμπα Σταύρος

Με σχεδόν 80 χρόνια πείρας στο αντικείμενο, ο Μπαρμπα Σταύρος (Ελευθερίου Βενιζέλου 70 & Σωκράτους) έχει ταυτίσει το όνομά του με το πεϊνιρλί του, ενώ αποτελεί και γευστικό σημείο αναφοράς για την Δραπετσώνα. Βασισμένο στην αυθεντική, παραδοσιακή συνταγή του παππού Σαββουλίδη, οι συνεχιστές της παράδοσης διατηρούν το μεράκι και την αγάπη του, κρατώντας αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου τη συνταγή της επιτυχίας του.

Με κασέρι και βούτυρο, διπλό κασέρι, κασέρι και λουκάνικο, κασέρι και παστουρμά, κασέρι και σουτζούκι είναι κάποιες από τις επιλογές που έχετε. Το πιο «δυνατό», ωστόσο, πεϊνιρλί δεν είναι άλλο από το ομώνυμο με το μαγαζί Σπέσιαλ μπαρμπα- Σταύρος με τυρί, ζαμπόν, μπέικον, αυγό, λουκάνικο και κιμά για… δυνατούς καλοφαγάδες! Το βούτυρο, το οποίο λιώνει μπροστά στα μάτια σας, προστίθεται πάντα στο τέλος.

Κανάρια

ταβέρνα τα Κανάρια

Σε μια παλιά μονοκατοικία στο Μοσχάτο, η ταβέρνα τα Κανάρια λειτουργεί από το 1950 και αποτελεί αξιόλογο προορισμό για τους απαιτητικούς λάτρεις της ψαροφαγίας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν οι Στέλιος Καζαντζίδης και Πόλυ Πάνου. Σε ένα περιβάλλον που φέρνει στο νου εικόνες από τα παλιά, τα φρέσκα ψάρια (μικρά και μεγάλα) έχουν την τιμητική τους. Ιδιαίτερη μαεστρία στο τηγάνι και το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Αυθαίρετο

Μεζεδάκια στο Αυθαίρετο

Το μυστικό μεζεδοπωλείο– ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο (Πευκών 10) και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια αλλά και στον εσωτερικό χώρο με το τζάκι, τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Λαγουδέρα

Μεζεδοπωλείο Λαγουδέρα

Από τις πιο διάσημες επιλογές στο Πέραμα, για τα νόστιμα θαλασσινά και τις μεγάλες μερίδες της. Η Λαγουδέρα (Λεωφ. Δημοκρατίας 33) είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαρομάγαζα στην ευρύτερη περιοχή, με νησιωτικό περιβάλλον και ένα σωρό καλούδια από το βυθό της θάλασσας. Και όλα αυτά σε λογικές τιμές.