Οι καιρικές συνθήκες στο Σπα δεν ήταν καλές και αυτό είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η έναρξη των αγώνα Σπριντ που γίνεται στο πλαίσιο του γκραν πρι της Formula 1, αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου τον Μαξ Φερστάπεν που πήρε τη νίκη και θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του και την Κυριακή (30/7) προκειμένου να πλησιάσει κι άλλο στην κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο αγώνας Σπριντ άρχισε με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να είναι στην πίστα για τους πέντε πρώτους γύρους και στη συνέχεια να αποχωρεί για να… αρχίσει κανονικά η μονομαχία των οδηγών. Μια μονομαχία, στην οποία νικητής τελικά, όπως αναμενόταν, ήταν ο Φερστάπεν, ο οποίος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του, όπως φυσικά και αυτή της Red Bull Racing.

Ο Πιάστρι, βέβαια, προσπάθησε να τον δυσκολέψει όσο μπορούσε και κάποια στιγμή βρέθηκε και στην 1η θέση, αλλά ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε στη συνέχεια την αντεπίθεσή του, τον προσπέρασε και δεν κοίταξε ξανά πίσω του, παίρνοντας τη νίκη.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο Πιάστρι και στην 3η ο Γκασλί, με τον Σάινθ να παίρνει την 4η θέση μετά την τιμωρία του Χάμιλτον, τον Λεκλέρ να τερματίζει στην 5η και τους Νόρις, Χάμιλτον και Ράσελ να ακολουθούν.

Ο αγώνας της Κυριακής (29/6) θα αρχίσει στις 16:00 και υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.