Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (22/7), ο Μαξ Φερστάπεν όμως πήρε τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής (23/7) στην Ουγγαρία και ήταν η 7η συνεχόμενη και η 9η σε 11 γκραν πρι φέτος, επιβεβαιώνοντας ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 θα είναι δικό του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Όλοι θα ήθελαν να δουν μια μάχη μέχρι τέλους για τον φετινό τίτλο αλλά όταν ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ήδη διαφορά… 110 βαθμών από τους διώκτες του, μετά τους πρώτους 11 αγώνες, δεν βλέπουμε μάχη, βλέπουμε τον υγιεινό περίπατό του προς την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Ο Φερστάπεν προσπέρασε στην εκκίνηση τον Χάμιλτον και από εκεί και πέρα δεν κοίταξε ποτέ πίσω, πανηγυρίζοντας τελικά ακόμη μία νίκη. Το ενδιαφέρον, επομένως, περιορίστηκε στο τι θα γινόταν από τη 2η θέση και κάτω, με τον Πέρεζ να εντυπωσιάζει αφού ξεκίνησε από την 9η και κατάφερε να βρεθεί, ως 3ος, στο βάθρο.

Εκεί, παίρνοντας τη 2η θέση, ήταν και ο Νόρις με McLaren, με τον Χάμιλτον που ήταν πιο γρήγορος από όλους το Σάββατο (22/7) να μην καταφέρνει, τελικά, κάτι καλύτερο από την 4η θέση. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Όσκαρ Πιάστρι, Τζορτζ Ράσελ, Σαρλ Λεκλέρ (ο οποίος τερμάτισε 6ος αλλά έχασε τη θέση λόγω ποινής), Κάρλος Σάινθ, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ.