Για πρώτη φορά μετά το γκραν πρι της Σαουδικής Αραβίας το 2021 ο Λιούις Χάμιλτον ήταν πιο γρήγορος από όλους στις κατατακτήριες δοκιμές και είναι αυτός που θα αρχίσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (23/7) στην Ουγγαρία, πανηγυρίζοντας την 104η pole position της καριέρας του και αφήνοντας στη 2η θέση τον Μαξ Φερστάπεν και στην 3η τον Λάντο Νόρις.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 θα το κατακτήσει και φέτος, τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Φερστάπεν και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι εδώ και καιρό. Καλό είναι, επομένως, να υπάρχει αλλαγή σκηνικού κάθε τόσο και αυτό έγινε στις κατατακτήριες δοκιμές για το γκραν πρι της Ουγγαρίας, αφού δεν ήταν ο Ολλανδός αυτός που πήρε την pole position αλλά ο Χάμιλτον και μάλιστα για… 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes έκανε 1:16.609 και ο Ολλανδός με Red Bull ήταν στο 1:16.612, με τον Νόρις της McLaren να εντυπωσιάζει κάνοντας τον 3ο καλύτερο χρόνο και συγκεκριμένα 1:16.694, τον Πάστρι να παίρνει την 4η θέση και από εκεί και πέρα ακολούθησαν οι Ζου, Λεκλέρ, Μπότας, Αλόνσο, Πέρεζ και Χούλκενμπεργκ.

Ο αγώνας της Κυριακής (23/7) θα αρχίσει στις 17:00 και φαβορί, φυσικά, είναι ο Φερστάπεν, ο οποίος θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.