Σε λίγους μόλις μήνες, η 8η γενιά της BMW Σειράς 5 Sedan θα κάνει το ντεμπούτο της. Το νέο μοντέλο είναι πιο δυναμικό και πιο άνετο από ποτέ και αποτυπώνει μία νέα ερμηνεία της χαρακτηριστικής, κομψής, σπορ σχεδιαστικής φιλοσοφίας του. Άξια αναφοράς είναι επίσης: το Operating System 8.5 με Curved Display, οι καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, και για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με την BMW i5.

Χάρη στην ευέλικτη αρχιτεκτονική του συστήματος μετάδοσης κίνησης, η νέα Σειρά 5 Sedan μπορεί να προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις, καθώς και με κινητήρες βενζίνης και diesel υψηλής απόδοσης με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V.

Στο Ετήσιο Συνέδριο του BMW Group για το 2023, ο Oliver Zipse, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, ανακοίνωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα γκάμα μοντέλων της BMW Σειράς 5, αναφέροντας ότι η Σειρά 5 Sedan θα διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW M Performance. Ο Zipse αποκάλυψε ότι, μια νέα παραλλαγή θα προστεθεί στη γνωστή επιλογή κινητήρων για τη νέα Σειρά 5 Touring.

Το παγκόσμιο λανσάρισμα της νέας BMW Σειρά 5 Sedan θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023.

Θυμίζουμε ότι, πρώτη γενιά της Σειράς 5 Sedan κυκλοφόρησε στην αγορά το 1972. Το λανσάρισμά της σηματοδότησε επίσης την εισαγωγή ενός νέου συστήματος ονομασίας μοντέλων με το συνδυασμό τριών ψηφίων που υποδηλώνει τη σειρά του μοντέλου και την παραλλαγή του κινητήρα. Ένα χρόνο μετά την 50ή της επέτειο, η νέα έκδοση που θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Group στο Dingolfing, είναι έτοιμη να πάρει την παραδοσιακή της θέση στο χαρτοφυλάκιο των sedan οχημάτων της μάρκας, ανάμεσα στη μεσαία Σειρά 3 και την πολυτελή Σειρά 7.