Η Nissan Formula E Team ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του Gen3 αυτοκινήτου της αυτή την εβδομάδα, στις δοκιμές προετοιμασίας για την 9η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula E της ABB FIA, στο Circuit Ricardo Tormo στη Βαλένθια.

Η ομάδα, που αγωνίζεται ως μία οντότητα για πρώτη φορά στη Formula E, αποκάλυψε πρόσφατα το εντυπωσιακό νέο της χρώμα στη Μαδρίτη. Ο τολμηρός σχεδιασμός διαθέτει ένα μοτίβο από άνθη κερασιάς και ένα «νεύμα» στο Ιαπωνικό DNA της ομάδας, αντιπροσωπεύοντας επίσης ένα νέο ξεκίνημα.

Με τον ερχομό των οδηγών Norman Nato και Sacha Fenestraz, η εκστρατεία για το 2022/23 σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την ομάδα συνδυάζοντας την εμπειρία με τον νεανικό ενθουσιασμό. Ο Γάλλος Nato θα αγωνιστεί στο μονοθέσιο Νο17, ενώ ο Γαλλο-Αργεντινός Fenestraz θα πάρει το τιμόνι του μονοθεσίου Νο23.

Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν θα είναι επίσης η πρώτη φορά που η NEOM McLaren Formula E Team με κινητήρα Nissan θα τρέχει σε μια επίσημη διαδικασία της Formula E. Νωρίτερα φέτος, η Ιαπωνική μάρκα και η McLaren υπέγραψαν μια συνεργασία όπου η Βρετανική ομάδα θα τρέχει με το κινητήριο σύνολο της Nissan για ολόκληρη την εποχή Gen3.

Η δοκιμή ξεκινά την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, με την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου να έχει οριστεί ως ημέρα αφιερωμένη στα media, χωρίς προγραμματισμένο τρέξιμο εντός πίστας.