Η Škoda παρουσίασε το Enyaq RS iV, τη νέα κορυφαία έκδοση του ηλεκτρικού SUV η οποία επεκτείνει τη σπορ οικογένεια RS προσθέτοντας ένα δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο δίπλα στο Enyaq Coupe RS iV

Όπως και η έκδοση coupe, το Enyaq RS iV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση με συνολική ισχύ 300 ίππων και αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης 135 kW επιτρέπει ακόμα πιο γρήγορη φόρτιση σε συμβατούς ταχυφορτιστές. Πρόσθετα στα δύο σχεδιαστικά πακέτα RS Lounge και RS Suite με ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό ασφαλείας και άνεσης, η μάρκα προσφέρει για το Enyaq RS iV δύο νέα προαιρετικά πακέτα, Advanced και Maxx, δίνοντας στη γκάμα μια ακόμη πιο ξεκάθαρη δομή. Επιπλέον, η εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών επιτρέπει στην Škoda να παραδίδει το συγκεκριμένο μοντέλο στους πελάτες με ουδέτερο ισολογισμό CO2.

300 ίπποι και 500+ χιλιόμετρα αυτονομία

Το νέο Enyaq RS iV είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στη σπορ γκάμα RS της Škoda. Έχει σπορ, δυναμική εμφάνιση και διαθέτει το πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης στο τρέχον χαρτοφυλάκιο της μάρκας. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας στον μπροστινό και ένας στον πίσω άξονα) προσφέρουν συνολική ισχύ 300 ίππων και μέγιστη ροπή 460 Nm η οποία μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Με τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα το Enyaq RS iV είναι 20 χλμ/ώρα ταχύτερο από τα υπόλοιπα μοντέλα της ίδιας οικογένειας. Η μέγιστη αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP επιτυγχάνεται χάρη στην υψηλή ενεργειακή απόδοση της μονάδας ισχύος σε συνδυασμό με την μπαταρία 82 kWh και τον εξαιρετικό συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,265.

Το Enyaq RS iV διαθέτει δυναμικά χαρακτηριστικά χάρη στη σπορ ανάρτηση, το προοδευτικό τιμόνι και την στάνταρ τετρακίνηση, ενώ το ευρύχωρο εσωτερικό για έως και πέντε άτομα το καθιστά ιδανικό για καθημερινή οδήγηση. Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MEB του Ομίλου VW, όπως η απουσία κεντρικού τούνελ και το μακρύ μεταξόνιο των 2.768 χιλιοστών, εξασφαλίζουν άφθονο χώρο για τα πόδια, ειδικά στο πίσω μέρος. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ είναι 585 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.710 λίτρα αναδιπλώνοντας τις πλάτες των πίσω καθισμάτων. Όλες οι εκδόσεις της οικογένειας Enyaq iV παράγονται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Mladá Boleslav το οποίο είναι το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής μοντέλων MEB στην Ευρώπη εκτός Γερμανίας.

Νέα εξοπλιστικά πακέτα Advanced και Maxx

Ο πελάτης επιλέγει ένα από τα δύο αποκλειστικά σχεδιαστικά πακέτα RS (RS Lounge ή RS Suite) και στη συνέχεια είναι δυνατή η προσθήκη πολυάριθμων πρόσθετων στοιχείων εξοπλισμού ως μέρος των νέων εξοπλιστικών πακέτων Advanced και Maxx. Ορισμένα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού, όπως η αντλία θερμότητας, ο κοτσαδόρος για τρέιλερ και η πανοραμική ηλιοροφή, εξακολουθούν να διατίθενται ξεχωριστά.

Υπερσύγχρονο infotainment

Το Enyaq iV είναι πάντα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο και έτσι το λογισμικό του αυτοκινήτου μπορεί να είναι συνεχώς ενημερωμένο με over-the-air ενημερώσεις. Εκτός από το περιεχόμενο πολυμέσων, όπως podcast και video, ο οδηγός μπορεί κατ’επιλογή να ενεργοποιήσει λειτουργίες του οχήματος όπως το Adaptive Cruise Control (ACC). Επιπλέον, πολλές υπηρεσίες του Škoda Connect είναι ειδικά σχεδιασμένες για ηλεκτρικά οχήματα.

Το μοντέλο προσφέρει κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια, συγκεντρώνοντας όλα τα συστήματα ασφαλείας που διατίθενται αυτήν τη στιγμή από τη μάρκα καθώς και μέχρι εννέα αερόσακους. Οι προβολείς Full LED matrix είναι μέρος του στάνταρ εξοπλισμού, ενώ το Travel Assist προσφέρει πλέον νέες δυνατότητες, όπως το Urban Evasive Steering Support, το οποίο ανιχνεύει σταθμευμένα οχήματα, οδικά έργα, νησίδες και διασταυρώσεις και βοηθά με κατάλληλους ελιγμούς αποφυγής σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης.